вівторок, 28 серпня 2007 14:15

У швейцарський ніж вмонтували флешку

25-річний киянин Олександр Іваненко в магазині "Ділові подарунки" в ТЦ "Городок" на Петрівці батькові на день народження купив швейцарський розкладний ніж "Вікторінокс" за 250 грн.

— Я шукав саме цю марку, — каже він. — Читав, що вона вважається найкращою. Такі ножі використовують солдати швейцарської армії, отже, вони справді хороші.

За словами Іваненка, ніж має до 10 функцій. Батькові в авто такий і треба.

Продавець "Ділових подарунків" Інна Деркач, 30 років, розповідає, що в їхньому магазині продають ножі тільки цієї марки:

— Тут добра сталь. Попит на них не спадає — щодня продаємо приблизно п"ять ножів. Виробник дає на них довічну гарантію.

Деркач дістає зі стелажа ніж за 414 грн.

— Ой, порізалася! Дуже гострий, — зітхає продавець. — Тут є ніж, плоскогубці, лінійка, лупа, дві викрутки, відкривачки, ножиці, шило, зубочистка... Чотирнадцять функцій. У дешевших моделях їх менше.

Інна розповідає, що найдешевший ніж марки "Вікторінокс" коштує 75 грн. Там є ніж і шило. А найдорожчий жінка називає "віянням моди" — модель із флешкою за 700 грн.

— Але наскільки такий ніж практичний, не беруся судити, — каже Деркач.

У магазині "Мульти-подарунки" у "Квадраті" на Лук"янівці продають швейцарські розкладні багатофункціональні ножі марки "Венґер".

— Здається, "Вікторінокс" і "Венґер" випускає одна фірма, але під різними торговельними марками, — зауважує старший касир Ольга Федько.

Жінка показує найдорожчий масивний ніж зі степлером марки "Венґер". Він коштує 999 грн.

— Там до тридцяти функцій. Є спеціальний інструмент, аби зчищати сніг із лиж. Схожий ніж без степлера коштує 805 гривень. Це якісні моделі, — переконує Федько. — Сталь хороша й ручки — пластикові чи гумові — виготовлені з доброго матеріалу. У нас є ножі різноманітних марок, однак серед багатофункціональних ці — найкращі.

Продавець-консультант магазину "Мисливець і риболов" на Чоколівському бульв., 27 Юрій Яско, 26 років, також уважає якісними ножі "Вікторінокс", "Венґер" та американські "Лазерман":

— Багатофункціональний ніж має бути тільки сталевим. За 200–300 гривень можна купити такий, що ще й онукам у спадок дістанеться.

Однак Яско переконаний, що відрізнити добру сталь від неякісної нефахівцеві складно.

— Доведеться покладатися на продавців, — каже чоловік. — І купляти тільки в магазинах, де надають сертифікати якості й гарантію.

Дешеві багатофункціональні ножі в Києві продають у гіпермаркеті "Караван" на вул. Луговій. Ніж німецького виробництва "Статіонері" з сімома функціями коштує 11,51 грн, з дев"ятьма — 11,56 грн. З якого матеріалу виготовлений ніж, не вказано.

Зараз ви читаєте новину «У швейцарський ніж вмонтували флешку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі