Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2007 15:19

У рідкому утеплювачі містяться силіконові кульки

"ТСМ Керамічний" застосовують для утеплення та ізоляції стін. У матеріалі є мікроскопічні керамічні та силіконові кульки, що зберігають тепло. Рідке керамічне теплоізоляційне покриття розробили українські вчені. Його показали у столиці під час осінньої виставки "Комун-Тех-2007".

— Основна функція нашого покриття — збереження тепла, — пояснює Жанна Талац, 28 років, начальник відділу продажів харківської торговельної групи "Антарес", що представляє "ТСМ Керамічний". — Але матеріал має і гідроізоляційні властивості. Його можна використовувати як для зовнішніх робіт, так і всередині помешкання. Товщина покриття не більш як 0,6 міліметра.

Рідкий утеплювач продають у пластикових відрах об"ємом 5, 10, 20 л. За потреби його можна перелити в меншу тару і безплатно тонувати, адже базовій колір — білий.

Перед використанням "ТСМ Керамічний" розводять дистильованою водою. Потім перемішують дрилем із насадкою на мінімальній швидкості, аби не розбити кульки покриття. Суміш має бути не надто густою, але й не водянистою.

Наносити покриття рекомендують при температурі не нижче +5°С. Для цього використовують малярську щітку з м"яким натуральним ворсом. При утеплені тонких стін із цегли чи бетону радять покривати їх 5–6 разів. Для товстих — достатньо тричі. Стіну у дві цеглини радять ізолювати з обох боків, щоб волога не потрапляла до помешкання.

Після нанесення кожного шару покриття має сохнути від 1 до 12 год. (останній сохне найдовше). 1 л "Керамічного" вистачає на 2 кв. м стіни. На утеплювач можна клеїти шпалери, наносити фарбу. Виробники дають гарантію на свій товар 25 років  при внутрішньому утепленні та 10 — при зовнішньому.

1 л рідкого утеплювального матеріалу коштує близько 80 грн. Продають його дилери "Антареса" у більшості обласних центрів. Представники компанії детально розповідають правила нанесення покриття.

Зараз ви читаєте новину «У рідкому утеплювачі містяться силіконові кульки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути