четвер, 01 березня 2007 17:23

У мікрохвильовці можна зварити джем

Перед 8 Березня в столичних магазинах розбирають мікрохвильовки. Часто купують невеликі пічки на 20 л, ціна яких — 200–300 грн. Хоча за функціональністю вони не найкращі.

— Варто зразу купити мікрохвильову піч із функцією конвекції, — каже продавець-консультант "Ельдорадо" Олексій Приходько, 35 років. — У камері циркулює нагріте до 150–250 градусів повітря. Їжа повністю пропікається. На випічці з"являється рум"яна скоринка.

У мікрохвильовці зручно розігрівати зачерствілий хліб. Він стає пухким, як щойно спечений. Швидко розморожуються м"ясо та риба. А в пічках японської фірми "Панасонік" можна готувати страви на пару. Для цього на передній панелі мікрохвильовки, під кнопками керування, є контейнер, куди заливають воду. Із парою роблять і м"ясо-гриль. Тоді воно виходить м"якеньке. А розморожені в такому режимі продукти не обвітрюються. "Парова" мікрохвильовка "Панасонік" на 25 л у столичній крамниці "Шельф" коштує 1750 грн.

Зручно розігрівати зачерствілий хліб

Для заощадження електроенергії, кажуть консультанти крамниць, краще готувати в звичайному режимі. А продукти розігрівати — в режимі конвекції чи гриля.

— Курку-гриль смажити у мікрохвильовій печі невигідно. На це йде багато електроенергії, — розповідає 35-річна киянка Олександра Орєшнік. — У газовій чи електричній духовці з грилем це і швидше, й економніше.

У своїй мікрохвильовці "Самсунґ" Олександра пече торти. Каже, що зручно робити джем. У судок кладе свіжі ягоди і цукор. Води не доливає. За 40 хв. продукт готовий. А от картоплю в лушпинні їй довелося допікати в духовці. У мікрохвильовці вона погано пропеклася.


Скільки коштують мікрохвильові печі


 Фірма, модель Тип керування  Об"єм, л  Ціна, грн  Мережа 
 Саньйо ЕМ-G-5593V  електронне  25  629  Ельдорадо
 Горєньє МО-260DGS  електронне  26  711  МегаМакс
 Деу KOG-867T  електронне  26  739  Ельдорадо
 Панасонік NN-SD556MZPE  електронне  27  816  МегаМакс
 Самсунґ СЕ 2927MR  механічне  28  849  Фокстрот
 LG MH 6646Q  електронне  26  965  Техноярмарок
 LG МС-7642ЕS  електронне  26  1029  Фокстрот
 Самсунґ С106R  електронне  28  1099  Ельдорадо


Порошкові засоби псують камеру

— У мікрохвильових пічках "Самсунґ" і "Панасонік" камера очищується парою, — розповідає продавець-консультант магазину "Фокстрот" Дмитро Мостовий, 19 років. — Жир і бруд відділяються від стінок і осідають на дно. Потім потрібно протерти його ганчіркою з миючим засобом.
На камеру з нержавіючого металу "Самсунґ" дають десять років гарантії. Але доглядати за нею потрібно обережно, щоб не подряпати.
Продавці радять купувати спеціальні миючі засоби. Такі, як для керамічних варочних поверхонь. Або хоча б неагресивні креми та гелі для миття посуду. Бо порошки можуть пошкодити  покриття.

Зараз ви читаєте новину «У мікрохвильовці можна зварити джем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі