середа, 26 березня 2008 17:18

У магазині "Французький стиль" є 32 моделі плащів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Білий плащ із комірцем-стійкою та звуженими рукавами на цьогорічному Українському тижні моди представила дизайнерка Ірина Каравай. Атласні манжети вона прикрасила двома великими ґудзиками золотого кольору. Таку модель показали у спільній колекції ”Нота Бе
Білий плащ із комірцем-стійкою та звуженими рукавами на цьогорічному Українському тижні моди представила дизайнерка Ірина Каравай. Атласні манжети вона прикрасила двома великими ґудзиками золотого кольору. Таку модель показали у спільній колекції ”Нота Бе

"Спідниця й чобітки на підборах із весняною курткою виглядатимуть безглуздо. А от плащик із пояском підійде", — розмірковує Марічка Осока, 23 роки, яка навчається в Києві.

Вона приміряє верхній одяг на весну в магазині "Резьорвд", що в торговому центрі "Україна". Знімає зі стелажа вельветовий плащ за 460 грн, велюровий за 380 та з цупкого котону за 420 грн. Іде у примірочну.

— Купуватиму все одно на базарі, однак вибрати модель по фігурі краще в магазині. Тут велике дзеркало є і ніхто не нарікатиме, якщо переміряю 20 моделей і нічого не куплю.

Гроші на життя Марічці дають батьки. Підвищену стипендію — 200 грн — вона витрачає на одяг.

Із плащів їй найбільше пасує вельветовий — класична модель чорного кольору. Саме такий їдемо шукати на столичний Даринок.

— Дєвочкі, наймодніші плащики у мене, — підморгує продавець Олексій Антонін, 36 років. — На весну носитимуть моделі з завишеною талією та великими ґудзиками. Це силует схожий на модний бренд "Луї Віттон". Такий одяг носить наша Юлька Тимошенко, — пояснює чоловік. — В її гардеробі і піджачки такі, і плащики. Круглі воротнічки і напівкруглі кишеньки — тобто пошито, як у "Луї Віттон".

Марічка каже, що певно такі плащики коштують дорого.

— Міряйте і будемо торгуватися — що ж я, звір якийсь, — знизує плечима продавець.

Студентка приміряє темно-бордовий плащ із розкладки Антоніна за 200 грн. Але романтичний стиль їй не до вподоби. Навіть за 180 грн — на що погоджується Антонін.

На базарі в секторі "Б" висять котонові плащі зі сріблястим чи золотавим напиленням. Такі коштують 170 грн.

Такий одяг носить наша Юлька Тимошенко

— Модними будуть саме такі плащики з короткими рукавами, — запевняє Ганна Дідух, 50 років. — Із рукава має стирчати водолазка або купуйте рукавички до ліктя — теж гарно.

Осока зауважує, що такий плащ пасуватиме до спідниць та суконь. І аж ніяк до джинсів та спортивного взуття, до якого вона звикла.

— Прекрасно і недорого, — говорить Антоніна, продавець ринку, — подивіться у дзеркало. Плащик ідеально сів!

Чорний котоновий плащ із люрексною ниткою за 120 грн висить на Марічці, навіть якщо підперезати паском та підгорнути рукава.

На першому поверсі Даринку помічаємо плащ брунатного кольору, з гострими кутиками комірця, довжиною до коліна. Модель продають із поясом. Марічка приміряє річ, яка коштує 265 грн. Плащ на неї заширокий. Продавець пропонує принести на завтра виріб меншого розміру, однак найнижча ціна, на яку погоджується — 250 грн.

— Дєвочкі, плащики розмітають і за 265, я вам іду на уступки, а ви недовольні! — продавчиня знервовано вішає виріб на плечики.

Марічка пропонує поїхати на Хрещатик і походити по магазинах. У "Манго", "Мотіві", "Промоді" найнижча ціна плащів 450 грн. У магазині "Дженніфер" за 140 грн можна вибрати з поліестру чи з лаковою поверхнею.

Стомлені, їдемо до столичного ТЦ "Променада" на вул. Багговутівській. У магазині "Французький стиль" зазначено, що на стелажі висить 32 моделі весняних плащів.

— І це ще не все, — каже продавець-консультант. — Нові плащі довішуємо постійно. Є плащі торгових марок "Гранд марко Ферре", "Міо Міо", "Зара".

У магазині плащики довжиною до стегна коштують від 240 грн. Марічка Осока приміряє за 350 зі стрейчевої плащової тканини. Він підперізується тоненькими шкіряними пасками.

— Гарно, але дорого, — ми їдемо додому. Бувають дні, коли з покупками не щастить.

Лілія Пустовіт пошила плащі з рукавом на три чверті

Під час Тижня української моди столична дизайнерка Лілія Пустовіт у колекції "Осінь-зима-2008" запропонувала близько 10 моделей плащів — картаті, брунатні, пісочні та чорні. Більшість виробів прямого крою. Деякі пошиті з рукавом три чверті та мають розкльошений силует. Вони застібаються на два ряди ґудзиків.
— На колекцію мене надихнула творчість української художниці Олександри Екстер, — каже Лілія Пустовіт. — Мій одяг, як завжди, має лаконічний крій.

Зараз ви читаєте новину «У магазині "Французький стиль" є 32 моделі плащів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі