четвер, 19 серпня 2010 03:56

У дешевих диванах тріскають пружини

Купувати диван найкраще в магазині. Менеджер-консультант меблевої фірми Наталія Дрига, 29 років, каже, що покупець повинен посидіти чи полежати на вибраному дивані.

— Найбільша помилка покупців, коли вони відмовляються від консультації продавця. Ходять рядами і бояться сісти на диван. М"які меблі треба "приміряти" на себе.

Дрига радить звертати увагу на фірму-виробника і скільки часу вона на ринку.

— Часто доводиться переплачувати за ім"я фірми. Не треба гонитися за брендами.

Важливим є якість тканини. Питайте, як за нею доглядати, чистити в хімчистці чи вдома. Доброю вважається тканина з тефлоновою пропиткою. Якщо на неї пролити напій, то він не залишає слідів, а просто стікає.

"Начинка" дивана є двох видів. Пружинна краща для щоденного використанням, поролонова – для прийому гостей.

— Якщо плануєте кожного дня спати на дивані, беріть пружинний ортопедичний матрац. Він кращий для здоров"я, аніж поролоновий. На дешевий диван не ведіться, його пружини можуть швидко потріскати. Поролон має бути щільним і гнучким, щоб повторювати форми тіла.

Розкладний диван має бути простим у використанні. У дивана-книжки важливо, аби дві половини були однаковими за шириною. Від постійного розкладання механізм швидко зношується і спинка може самовільно падати.

Диван-розкладачка служитиме довго, якщо матиме пружинний блок. Диван-телескоп, з-під сидіння якого витягається додаткове спальне місце, повинен мати дерев"яний каркас. Краще коли він оббитий тканиною чи натуральною шкірою.

— Обов"язково просіть у продавця свідоцтво на вид дерева, де записано, звідки воно. Дерево має бути екологічно чистим, інакше взимку, коли квартира опалюватиметься, дерево виділятиме шкідливі речовини.

Зараз ви читаєте новину «У дешевих диванах тріскають пружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі