понеділок, 01 жовтня 2007 14:01

У будівельних магазинах можна скористатися послугами столяра

30-річний киянин Юрій Діденко почав ремонт у однокімнатній квартирі на столичному масиві Нова Дарниця. Вирішив замінити двері в кімнаті.

— Старим дверям понад 40 років, — говорить Юрій. — Полотно в багатьох місцях потріскалося. Намагався замазати шпаклівкою та заклеїти шпалерами, але вигляд не той. У коридорі буде вбудована шафа. То треба й нові двері.

У будівельному магазині "Нова лінія" на Харківському шосе дверне полотно продають без ручки та завіс. Підганяти коробку і врізати ручку-замок треба самому. Або наймати столяра.

Шукати майстрів за допомогою оголошень чоловік не ризикнув. Його приятель для встановлення нових дверей найняв столяра через оголошення у газеті "Авізо". Двері той майстер поставив, але між коробкою і стіною були великі щілини. Довелося замазувати їх штукатуркою. Нині в будівельних магазинах можна скористатися послугами столяра.

— У нас можна підрізати дверне полотно, якщо воно завелике, — розповідає про додаткові послуги працівник "Нової лінії" Юрій Ошинський. — Можна порізати на циркулярній пилці полотно з ОСП, ДСП, ДВП і фанери. Але завіси й замки на двері в нас не ставлять.

Діденко поїхав до "Епіцентра" на Позняки. Покупці в "Новій лінії" йому підказали, що там можна підігнати дверну коробку й поставити навіси та ручку-замок.

Замовлення довелося чекати два дні

В "Епіцентрі" дверей більше, ніж у "Новій лінії". Юрій знайшов потрібного розміру й вибрав стійки для коробки. Спершу думав купувати двері зі склом. Але його не продають у комплекті. Потрібно купувати окремо.

Фігурне скло в "Епіцентрі" можна замовити в "Дільниці тюнингу". Квадратний метр світлого мозаїкового скла коштує 63 грн. За метр синього чи зеленого треба заплатити майже 300 грн. Ще 20 грн коштуватиме вставити його в двері.

— Я купив двері з глухого полотна під бук, — каже Юрій. — У "Епіцентрі" вони коштували 100 гривень. За розміром такі ж, як старі. А от стійки для коробки потрібно було підрізати.

Столярні послуги також надають у "Дільниці тюнингу". Навпроти відділу замовлень висить довжелезний список із розцінками за послуги. Найдешевше порізати матеріал на станку — 1,8 грн за погонний метр. За кожен установлений меблевих завіс потрібно заплатити 2,5 грн. За пару врізаних дверних завіс — 27 грн.

Діденко порахував, що за всю роботу заплатить 79 грн. Думав, що двері відразу й забере. Але довелося чекати два дні.

— У нас замовлень дуже багато. Щоб забрати готову роботу того ж дня — не буває, — каже робітник "Дільниці тюнингу" Олег Дьомін.

Для оформлення послуги покупку виписують у продавця відділу. Потім треба звернутися до майстрів із чеком. Головне правильно вказати всі розміри. Бо якщо робітники відріжуть більше, ніж потрібно, повернути товар не можна.

Юрій Діденко забирати готові двері поїхав із товаришем, який працює на "газелі". За доставку автівкою "Епіцентру" потрібно було б заплатити 30 грн.

— Торік подруга моєї сестри замовляла в гіпермаркеті кухонні меблі, — каже Юрій. — Заплатила за роботу столярної майстерні й доставку. Меблі привезли аж за тиждень. Та Ользі з чоловіком довелося піднімати їх самотужки.

В "Епіцентрі" кажуть, що послуги зі збирання меблів і встановлення дверей вони не надають.


Скільки коштують додаткові послуги, грн


 Відрізати матеріал на станку (м погонний) 1,8 
 Встановити завісу в меблі  2,5
 Відрізати стільницю по ширині  5
 Порізати пластикове підвіконня по ширині  5
 Відпиляти стільницю під кутом  7
 Зробити зовні заокруглене полотно (діаметр 250 мм)  7
 Зробити всередину заокруглене полотно (діаметр 250 мм)  9
 Підрізати дверну коробку, 3 стійки  15
 Встановити скло в двері  20
 Підрізати шпоноване полотно  20
 Підрізати дверне полотно  25
 Установити  завіси на двері, (2 од.)  27
 Установити механічний замок  27
 Виготовити стільницю із заокругленням  40
 Установити завіси на шпоноване полотно  40
 Врізати мийку в стіл  50

* ціни будівельного гіпермаркету "Епіцентр"

дані: "ГПУ"
Зараз ви читаєте новину «У будівельних магазинах можна скористатися послугами столяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі