понеділок, 28 грудня 2020 07:01

У багажник авто кладуть мішки з піском

— Із першими морозами вкидаю в багажник машини пакет "українська зима" — говорить автолюбитель 41-річний Свято­слав Горейко з Харкова. — Це набір речей, необхідних у холодну пору року.

Перераховує, що рекомендує возити з собою протягом зими.

— Довгий буксирувальний трос, бажано два чи три, — продовжує. — Бо щоб витягнути машину із замету чи кювету, до неї треба ще під'їхати. Кладу кабелі-прикурювачі, якими запускають двигуни з посадженими акумуляторами. У мене він новий, але не раз у дорозі виручав інших. Ще вожу пластикову лопату для снігу. Найбільшу, що влазить. Малі пластикові годяться тільки для того, щоб кізяки з-під кота винести. Також обов'язково кладу щітку, шкребок від снігу й теплі рукавиці.

Святослав їздить на БМВ. У неї тягова задня вісь.

— Узимку вожу два 10-кілограмових мішки з піском, — каже Святослав Горейко. — Вони збільшують тиск на задню вісь, чим підвищують прохідність машини. Можуть виручити на ожеледі. Ще беру кілька дощечок, які підкладаю під колеса, якщо забуксує.

Радить не забувати про традиційний набір водія.

— Це ніяка там не аптечка-вогнегасник-аварійний знак, — додає Горейко. — Набір справжнього автолюбителя — пляшка горілки чи спирту, мінеральна вода, пару шоколадок, налобний ліхтар і кілька купюр по 50 і 100 гривень. Це те, що реально виручає завжди.

Зараз ви читаєте новину «У багажник авто кладуть мішки з піском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі