понеділок, 14 січня 2008 18:20

Тостер підсмажує хлібці різного розміру

37-річний киянин Ярослав Карп"юк снідає тостами. Каже, це швидко і зручно, особливо, коли поспішаєш на роботу. Смажені хлібці готові за кілька хвилин. У Ярослава є прилад голландської фірми "Філіпс". Йому вже понад 10 років.

Тостер механічний, жодних додаткових програм, — розповідає Ярослав. — Щоб посмажити хлібці з золотистою скоринкою, ставлю коліщатко на максимальну позначку — 7. Єдина незручність — у ньому немає піддону для крихт, — веде далі Карп"юк. — Вони падають у прилад. Коли чую запах горілого, просто витрушую їх звідтіля. Сучасні тостери мають такий піддон. Але хтозна на скільки вистачить приладу. От кілька місяців тому в мене на роботі згорів новенький тостер "Скартет".

Найнадійнішими вважаються тостери "Філіпс", "Тефаль", "Мулінекс", "Браун", "Делонґі". На ці марки покупці не нарікають, кажуть у магазинах техніки.

Механічних приладів уже майже не продають. Тепер пропонують із напівелектронним чи електронним керуванням. У напівелектронних тостерах можна ручкою виставити, як сильно підсмажити хлібці. А кнопками задати програму: смаження, розморозка, підігрів.

— Електронні прилади робить "Філіпс", — розповідає Тетяна Сінх, 27 років, з магазину "Фокстрот" на Петрівці. — Там усе на кнопках. — Але треба враховувати якість проводки, коли купуєте тостер. Якщо в будинку стара проводка, краще купувати прилад потужністю до 1000 ват.

Сучасні тостери мають піддон для крихт

Для розігрівання булок у багатьох моделях є решітка над отворами для тостів. Функцію розморозки хліба, що трапляється в сучасних приладах, у нас не використовують. Це популярно в Європі. Там продукти купують на декілька тижнів. А щоб хліб не запліснявів, зберігають у холодильнику, а потім розігрівають у тостері, зауважує продавець.

— Часто купують довгі тостери, — розповідає Марія Сірізінська, 23 роки, з магазину "Ельдорадо". — У них можна підсмажити і маленькі хлібці, і довгі булки.

Для хлібців різного розміру продають тостер німецької компанії "Крупс".

— У ньому є три рівні для різної висоти. Для великих шматочків хліба ручку опускають до кінця, — показує Сірізінська. — А для менших встановлюють в позицію 2 чи 3.

Найнадійнішими вважаються тостери з кварцовим нагрівальним елементом. Якщо на них потрапляють крихти, вони не перегорають так, як металеві.

Марія демонструє оригінальний тостер англійської фірми "Мьорфі Річардс" із напівелектронною системою керування. Він має неонову підсвітку.

— За функціями не відрізняється від інших, — веде далі Сірізінська. — Але має гарний вигляд. Тому такі тостери часто купують під дизайн кухні або на подарунок.

Найдешевші тостери "Скарлет", але вони-таки вважаються не дуже надійними. Із середніх за ціною та непоганих за якістю — тостер "Тефаль" за 192 грн. Він смажить стандартні хлібці. Прилад не надто потужний — 800 Вт, має решітку для підігріву булок.

Скільки коштує тостер

Назва моделі Потужність, Вт Тип
керування
Ціна,
грн
Мережа
Еленберґ ТО5112 800 Механічне 69 Ельдорадо
Скарлет SC-119 800 Напівелектронне 88 Фокстрот
Мулінекс AQD1 800 Механічне 139 Ельдорадо
Тефаль 539658 800 Напівелектронне 192 Фокстрот
Бош ТАТ 6101 900 Напівелектронне 229 Ельдорадо
Делонґі СЕМ 2023 800 Напівелектронне 297 Фокстрот
Ровента TL 9020 1000 Електронне 399 Ельдорадо
Мьорфі Річардс 4420 900 Електронне 379 Ельдорадо
Філіпс HD2686 1500 Електронне 424 Фокстрот
Браун НТ600 1000 Напівелектронне 529 Ельдорадо
Зараз ви читаєте новину «Тостер підсмажує хлібці різного розміру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі