четвер, 05 квітня 2007 17:50

Техніку з дефектами продають дешевше

55-річний киянин Анатолій Демьохін кілька місяців шукав недорогий водонагрівач. Чоловік живе на останньому поверсі дев"ятиповерхівки. Вода туди доходить ледь тепла. Каже, не те що помитися, навіть посуд нормально помити не можна.

— У магазинах водонагрівачі коштують близько тисячі гривень, — зауважує Анатолій Петрович. — Для мене це дорого. От гривень 500 я назбирав би.

На кінцевій зупинці швидкісного трамваю, на вулиці Привокзальній, Демьохін натрапив на магазин "Електроніка зі знижкою". Там пропонували водонагрівач "AEG EWN 50 Basic" на 50 л. Прилад уже ремонтували, тому коштував 508 грн. Новий німецький нагрівач обійдеться в 980 грн.

— У крамниці продають техніку мережі "МегаМакс", яка має незначні зовнішні пошкодження. Наприклад, подряпали під час перевезення, — розповідає продавець Андрій Мігаль, 25 років. — Буває, потрапляє техніка, яка вже була в гарантійному ремонті. Залежно від пошкодження товар має 30–40 відсотків знижки. На новий прилад діє повна гарантія від виробника. На техніку з ремонту магазин дає гарантію три місяці.

Демьохін вирішив пошукати більший прилад — на 80 л. Щоб нагрітої води вистачило для ванни й кухні. А нагрівач "AEG" до вечора вже продали.

Холодильник "Горєньє RK-4295E" заввишки 180 см із подряпаними хромованими дверцятами коштує в цьому магазині 2082 грн. До нього підходять двоє молодих чоловіків у шкіряних жакетах. Відкривають дверцята, зазирають у морозильну камеру. Таку саму модель із білими фарбованими дверима в сусідньому "МегаМаксі" пропонують за 2716 грн.

Залежно від пошкоджень дають знижку 20–90 відсотків

Знижену в ціні техніку пропонують й інші компанії побутової техніки. "Фокстрот" майже три роки тому відкрив мережу магазинів "Техношара". Вона має дві крамниці в Києві, по одній у Донецьку, Сімферополі й Кривому Розі на Дніпропетровщині.

— Найчастіше уцінюють телевізори, DVD-програвачі, холодильники та пральні машини, — зазначає Андрій Калита, 27 років, із "Техношари". — Це не тільки подряпана техніка. Буває, в комплекті до телевізора чи програвача немає "дистанційки". Але ж сам прилад працює.

Таку техніку перевіряють у сервісному центрі. Якщо треба — ремонтують. Залежно від пошкоджень дають знижку 20–90%. На ремонтовані прилади в "Техношарі" дають рік гарантії. Якщо це лише подряпина на холодильнику чи пральній машині, діє повний термін гарантії від виробника.

Продавці "Техношари" на пр-ті Перемоги, 73/1 розповідають, що сюди часто заходять люди, які живуть або працюють неподалік. Якщо товар залежується, його вартість можуть ще трохи знизити.

На полиці стоїть увімкнутий рідкокристалічний телевізор "Філіпс PF7321/12". Показує нормально. Його ціну знизили на 600 грн, до 4200 грн.

У мережі "Домотехніка" таку техніку можна придбати тільки на складі. У крамницях її не виставляють.

— Якщо прилад пошкоджений чи був у ремонті, його продають на 20–30 відсотків дешевше, — розказує менеджер із продажу уціненої продукції "Домотехніки" Андрій Зубар, 38 років.— На цей товар діє звичайний гарантійний термін нашої мережі — три роки.

На цінниках зазначають попередню вартість

У мережі "Ельдорадо" немає спеціалізованої крамниці для уціненого товару. Пошкоджену та відремонтовану техніку продають поряд із новою, але дешевше. На цінниках зазначають попередню вартість і пишуть, чому ціну на прилад знизили.

Зараз ви читаєте новину «Техніку з дефектами продають дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі