понеділок, 10 червня 2013 05:45

Сонцезахисну плівку клеять за три години

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Костянтин Гнедін зі столичної компанії ”Тонированиe.ua” клеїть на шибу дзеркальну тонувальну плівку. Найдешевша зі встановленням коштує 160 гривень за квадрат
Костянтин Гнедін зі столичної компанії ”Тонированиe.ua” клеїть на шибу дзеркальну тонувальну плівку. Найдешевша зі встановленням коштує 160 гривень за квадрат

За вікно площею квадратний метр майстри беруть 30-40 гривень.

— Вікна площею 10 "квадратів" наші майстри обклеять за 3 години, — каже 28-річна Інна Дятченко зі столичної компанії "Тонированиe.UA" — Вони знімають з віконної рами штапики, плівку клеять на всю площу скла. Потім штапики встановлюють назад. Завдяки цьому вікна не лише відбивають спекотні сонячні промені, а й стають міцніші. Приміром, якщо каменюка і розіб'є шибу, то та не розлетиться по всій квартирі на друзки. Плівка додатково ущільнює штапики. Я сама обклеїла свою квартиру плівкою.

Кондиціонер не ставила, бо через нього люди частіше хворіють, а в мене дитина. З металевих жалюзей незручно збирати пилюку, до того ж вони псують вигляд вікна. Квартира стає менш затишною. Тканинний ролет від спеки майже не рятує. Сонцезахисною плівкою обклеюють вікна навіть ті, в кого є кондиціонери. Так заощаджують на електроенергії.

Існують плівки, якими обклеюють вікна ззовні. Такі використовують у приватних будинках і торговельних центрах, де доступ до вікна ускладнений зсередини.

— Наші майстри обклеювали купол столичної Льодової арени. Їх найняли, бо в сонячні дні танула їхня крига. Із середини під купол дістатися важко, то вони клеїли з даху. Ефект той самий.

1599 грн коштує найдешевший кондиціонер фірми "Дельфа ADW-07C2" потужністю 785 Вт. Він охолоджує приміщення площею до 20 "квадратів". Встановлення обійдеться у 800 грн, щорічне обслуговування — 600 грн, щодоби споживатиме на 5 грн електроенергії.

25 градусів тепла — найсприятливіша температура для людини, каже столичний терапевт Ігор Бедрий, 51 рік. Якщо температура в кімнаті вища — мешканці не висипатимуться, швидше втомлюватимуться.

Зараз ви читаєте новину «Сонцезахисну плівку клеять за три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі