понеділок, 17 грудня 2007 20:33

Що краще подарувати дитині на Святого Миколая

 

Хлопчикам на Святого Миколая найчастіше купують конструктори. А дівчатам — ляльок. Про це кажуть столичні продавці іграшок.

— Конструктори "Брік" за якістю не гірші від "Лего", але значно дешевші. От їхній автонавантажувач коштує 30 гривень, а такий самий "Лего" — не менше 150, — розповідає Ігор, продавець іграшок на столичному базарі неподалік метро Дарниця. Він торгує іграшками понад 5 років.

Найпростіші конструктори коштують 3 грн. Для школярів молодших класів купують дорожчі моделі — з яких можна зібрати машини — вартістю до 100 грн. Цього року охоче купують автомобілі, які дитина має зібрати сама — прикрутити двигун, колеса, сидіння, кермо та панель управління. У наборі є маленька хрестоподібна викрутка. На базарі таку автівку продають за 55 грн.

Дівчаткам від 3 років дарують ляльок "Барбі" та "Братц". У першої витончені риси, а "Братц" спортивніша, але має непропорційно велику голову, короткий тулуб та довгі ноги.

— Часто купують ляльку, а потім підбирають їй вбрання, — розповідає 23-річна Наталія Зима, продавець магазину "Антошка" на бульв. Лесі Українки в Києві. — Для ляльки можна докупити одяг, взуття, сумочки, фени, гребінці, меблі та автомобілі.

Лялька без аксесуарів коштує близько 100 грн. Із набором — удвічі-втричі дорожче. На полиці магазину стоїть лялька "Братц" із плівковим фотоапаратом-"мильницею" за 237 грн. Ним дитина може зробити знімки, каже продавець.

В "Антошці" продають велику механічну ляльку заввишки 1,3 м. Коли її вести за руку, вона переставляє ноги. До продавчині підходить жінка років 60. Запитує про пупса, що розмовляє. Такого хоче онука Олена, 5 років, — побачила його в рекламі по телевізору. Наталія дістає з коробки пупса за 400 грн, натискає на кнопку. Іграшка знає близько 20 слів. У наборі з пупсом дають соску, тарілку, ложку, пляшечку для годування.

Зараз ви читаєте новину «Що краще подарувати дитині на Святого Миколая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі