середа, 26 грудня 2007 15:09

Що дарують кияни близьким на Новий рік?

Ми запитали в людей різних професій і рівня життя — лікаря, прибиральниці, електрика, системного адміністратора, дизайнера, продавця, а також у студента та пенсіонера — скільки вони збираються витратити на новорічний подарунок для близької людини. Кияни називали суму від 50 до 500 грн. У середньому виходить 216 грн. Який практичний подарунок можна купити в Києві за ці гроші?

У магазині мобільного зв"язку "Мобілочка" пропонують зарядку для телефону.

— Цей зарядний для "Нокії" коштує 199 гривень, — каже продавець магазину 29-річний Андрій. — Та найчастіше на подарунки купують брелоки для мобільного або телефони, що коштують приблизно 200 доларів.

У ювелірному відділі торговельного центру "Квадрат" на Лук"янівці можна підібрати біжутерію або срібні жіночі персні. Найдорожча каблучка обійдеться в 204 грн. У відділі для чоловіків продають зажим для краватки за 210 грн. Варто придивитися до шкіряного гаманця за 207 або візитниці зі стразами — від 111 грн.

Студент Київського політехнічного університету 22-річний Денис до магазину подарунків "Мульті" прийшов за сковорідкою, що коштує близько 90 грн, для мами. І м"якою іграшкою для брата за 50 грн.

— Для батька я вже купив станок "Жилет" за 48 гривень. Той, що з п"ятьма лезами, — каже Денис. — Загалом планую потратити до 200 гривень.

У "Мульті" можна купити набір із шести біло-синіх квітчастих тарілок за 209 грн, або кавоварку фірми "Валіра" за 193–205. А для шанувальників сніданків у ліжку є симпатичні таці з двома подушками за 196 грн.

Із недорогих і надійних фенів є "Браун"

— Беруть косметичні набори з мінералами. І просять, щоб були в сумочці, — розповідає Людмила, касирка сусіднього магазину "Космо".

Набори з мінералами мертвого моря: гель для душу, маска, скраб — коштують 180–198 грн. Пакунок із косметикою, де лежить кілька видів рум"ян, 3–4 помади, 5–6 тіней, два креми та олівець для очей, — 205 грн.

Поряд із магазином подарунків у "Мильній лавці" за 215 грн можна придбати 980 г ароматичного мила. 100 г коштує 22 грн. У подарунковий кульок його запакують безкоштовно. А у фотосалоні "Кодак" за 180 грн стоїть плівковий фотоапарат "Олімпус".

— Цього року я витратила на подарунок коханому 25 гривень, — говорить киянка Настя Санко, 25 років. Дівчина працює бухгалтером. — За ці гроші купила нитки й вишиваю чохол для мобільного. Тканина та підкладка в мене були вдома. Раніше дівчата вишивали кисети для тютюну хлопцям, а я тепер чохол. Коханий витягатиме мобільний і згадуватиме мене.

У магазинах побутової техніки жінкам найчастіше купують фени із функцією холодного повітря і круглою щіткою-дифузором, що робить зачіску пишнішою, розповідає продавчиня "Ельдорадо" на Глибочицькій Марія Сірізінська, 23 роки.

— Із недорогих і надійних фенів із такими характеристиками є "Браун" за 169 гривень. А чоловікам для відряджень можна взяти електробритву "Філіпс HQ 481" за 199. Вона має дві плаваючі голівки, працює від мережі й акумулятора.

Поряд із каструльками і сковорідками в "Ельдорадо" стоїть набір посуду на шість персон французької фірми "Лумінарк": десертні та звичайні блюдця, глибокі миски та салатниця. — Я із задоволенням купила б такий у подарунок, — каже Сірізінська.

Але набір коштує на 3 грн дорожче, ніж у середньому може витратити киянин. Він обійдеться у 219 грн.

— Зараз багато людей дарують радіотелефони, — каже продавець гіпермаркету електроніки "City.com" на Петрівці Андрій Дем"янчук, 22 роки. — Бо це зручно: трубку поклав у кишеню халата й відповідаєш будь-коли, жінки з телефоном біля вуха куховарити люблять.

Із популярних моделей продавець називає "СіменсДжігасе А 160 DUO" за 169 грн і "Панасонік КХ-TG1107" — 199. Обидва телефони мають адресну книгу на 50 записів і визначник номерів.  Автовідповідача в них не передбачено. Його ставлять на дорожчі моделі радіотелефонів. Але в "Панасоніка" англомовне меню, попереджає продавець. Старшим людям рекомендує "Сіменс" — у ньому легше розібратися.

— Молодь часто купує флешки, — каже 23-річний Михайло Кішпар із магазину "Діавест-Комп"ютерний світ" на Петрівці. — Найпопулярніші об"ємом на 2 Гб.

Михайло запропонував недорогу і функціональну "Корсар" за 171 грн. Флешка захищена від пилу та вологи, а прогумований корпус захистить механізм від удару. Її продають у прозорому запаяному пакеті. Вигляд не дуже подарунковий. У цьому ж магазині є більш підходяща конусоподібна флешка-брелок "Претек" теж на 2 Гб. На корпусі вигравіюваний малюнок. Але коштує вона 276 грн.

Зараз ви читаєте новину «Що дарують кияни близьким на Новий рік?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі