вівторок, 28 серпня 2007 14:13

Школяреві підійшло офісне крісло за 220 гривень

Пенсіонерку Марину Кочергу, 61 рік, яка живе на столичному масиві Троєщина, хвилює неправильна постава її 12-річного онука Гліба.

— Він горбиться, на уроках не може всидіти на місці, — каже жінка.

Знайома лікарка порадила: треба робити уроки в офісному кріслі на коліщатках-роликах. На ньому, мовляв, підліткові буде зручно сидіти у будь-якій позі, навіть гойдатися. Спинка нахиляється, підтримує спину дитини. Якщо підняти важіль на ніжці — крісло опускається під вагою тіла.

Жінка поїхала до торговельного центру "Метрополіс" на Оболоні. Там офісні крісла по 300–400 грн видалися їй надто дорогими. Виявилося, такий товар є й на господарчому ринку на Петрівці. Там кумедні крісла "Мухомор" та "Сонечко" для дітей 6–8 років теж коштують чимало — 299 грн. Ще Марині Петрівні запропонували офісний стілець "Юніор". Він не сподобався тому, що не мав підлокітників.

— Підлокітники приймають на себе вагу рук, — каже жінка. — Це важливо, коли хлопчик сидить за комп"ютером, а Гліб може сидіти там годинами.

Найпростіше крісло "Престиж" на Петрівці коштує 195 грн. Марина Кочерга обрала марку "Юпітер П" з високими підлокітниками за 220 грн.

Її влаштувало, що гвинтом регулюється висота спинки. Можна зменшувати також висоту сидіння, а саме крісло — регулювати під ріст підлітка.

— Вийшло дорого, майже половина моєї пенсії, — каже бабуся. — Але для дитини не шкода. Хай уже буде йому на виріст.

На фірмі "Сігма" у Львові, де їх виробляють, кажуть, що відпускна ціна такого крісла 183 грн. Цю марку охоче купують для школярів.

Зараз ви читаєте новину «Школяреві підійшло офісне крісло за 220 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі