середа, 12 грудня 2007 16:17

Скляні іграшки дорожчі за пластмасові

На другому поверсі столичного супермаркету "МегаМакс" поблизу метро Республіканський стадіон працює відділ ялинкових і хатніх прикрас для зимових свят. 26-річна львів"янка Уляна Мороз роздивляється іграшку-пташку, зроблену з ялинкової шишки. Хвостик виготовлений із пресованої деревини, животик — із посіченого сіна, а дзьоб — зі шкіряного клаптика. Іграшка у прозорій пластиковій коробці коштує 26 грн.

— На коробці написано: "Зроблено в Китаї". Але виглядає пристойно, — коментує жінка. Вона художник за освітою. — Певно, куплю дві.

Із рюкзака Уляни стирчить туб із червоними блискучими пластмасовими кульками. Каже, що купила набір у магазині "Все по 8 гривень". У "МегаМаксі" такий коштує 14.

— Пташок торік точно не продавали, — каже Ольга, продавчиня іграшкового магазину в "МегаМаксі". — Покупці цікавляться ними, але купують частіше на подарунки, бо прикрашати свою ялинку такими трохи задорого. Із новинок маємо ще буси з фігурками, вирізаними з кольорової повсті.

На намисто нанизано повстяні ялиночки завдовжки 3–5 см — зелені та червоні. Поряд гірлянда з зірочками по 10–20 грн.

— Майже всі іграшки зроблені з тонкої пластмаси, — розповідає Ольга. — Скляні коштують значно дорожче. Але вони все одно користуються більшим попитом, ніж пластмасові.

Для офісів беруть кульки, зв"язані разом як виноградний кетяг

Скляні іграшки українського виробництва лежать у великих картонних коробках. Там є білочки, сови, пляшки шампанського та жабки. Ціна однієї — близько 5 грн. Верхівки, запаковані в окремі коробочки, — по 12–16. Стільки ж коштують скляні ведмедики та котики. Де їх виготовляють — невідомо. Але саме іграшки з шершавим блиском кияни купують найчастіше.

У столичному ЦУМі ялинкові прикраси є на другому і п"ятому поверхах. Продавчині теж кажуть, що кияни із задоволенням беруть скляних звіряток.

— Торік не було так багато поросят, як цього року мишей. Понавозили! — каже продавчиня Людмила Петриненко. — Є й м"які, і пластмасові, і скляні. Всі можна вішати на ялинку. Маємо свічки та підсвічники у вигляді мишей.

Ялинкові прикраси фабрики виготовили навесні чи улітку. На початку грудня вони віддають до магазинів останні партії.

— Цього року магазини найбільше замовляли кульок зі щурами — символом наступного року, — говорить Василь Бакун, директор компанії "Гардіан Плюс", що продає свої прикраси. — Беруть і традиційні зимові пейзажі.

Ексклюзивні ялинкові прикраси, наприклад із логотипом фірми, коштують від 15 грн. На столичному ринку "Петрівка" можна знайти від 50 коп. до 20 грн за іграшку. Вони не б"ються. Найбільшим попитом користуються однотонні кульки.

— Найвигідніше брати набори у прозорих тубах за 120 гривень, — розповідає продавець 40-річний Олег. — Там 30 середніх кульок із різними малюнками, є дві великі глянцеві кулі.

Можна купити набори по 6, 10 чи 12 іграшок. Пенсіонерка Олена Петрівна з донькою продає прикраси на базарі. Каже, найбільше беруть туби по 25 грн.

— Крім десяти кульок одного кольору там ще три метри намиста. А для офісів беруть грона — це кульки, зв"язані разом як виноградний кетяг.

Найдешевші ялинкові прикраси продають у підземних переходах. Нині там пропонують лише "дощики" по 2–5 грн.





Цукерки заховані в іграшках-пацюках

Третій рік у мережі фірмових магазинів кондитерської фабрики "Полтавакондитер" до новорічних свят продають цукерки в м"яких іграшках.

— Іграшки шиють для нас на замовлення, — розповідає 25-річна Ганна Варченко з відділу маркетингу "Полтавакондитер".

У магазині "Полтавчанка" на вул. Жовтневій у центрі Полтави є пацюк-дівчинка, пацюк-хлопчик та пацюк із сиром. На спині іграшки — блискавка.

— Найбільші рюкзаки із пацюками, де було 410 грамів цукерок, відразу розкупили. Коштували майже 56 гривень, — каже продавчиня Наталія.

Найдешевша іграшка — пацюк із сиром — обійдеться у 29 грн. Там 215 г цукерок. Також є пацюк-снігуронька, пацюк-господиня, пацюк із рюкзаком і пацюк-рюкзак. Загалом випустили сім видів подарункових наборів. У іграшках шоколадні цукерки торгової марки "Домінік", що виготовляє "Полтавакондитер".

Інна Москальчук


Мозаїка триматиметься на гладкій поверхні


До столичного "МегаМаксу" завезли новорічні наклейки з речовини, що схожа на желатин. У пакеті є частинки фігури (ніжки, ручки, голова) діда-мороза, сніговика, новорічних ялинок.

— Дитині потрібно, як мозаїку, скласти фігурку докупи, — пояснює продавець магазину. — Приліпити можна на холодильник чи плитку — на будь-яку гладку поверхню. Знімаються фігурки легко. Слідів не лишають.

Набір наклейок коштує 5–7 грн.

Зараз ви читаєте новину «Скляні іграшки дорожчі за пластмасові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі