четвер, 23 вересня 2010 11:02

Системи вентиляції врятують від духоти в оселі

Вікна зі склопакетами стали однією з найбільш традиційних новацій при облаштуванні нашої оселі. Не особливо важливо, пластикові вони, чи дерев"яні. Хоча, звичайно, знаходяться продавці, які говорять нам про те, що дерев"яні екологічніші. Це все казки, і головна особливість таких вікон - це склопакети.

Але часто виходить, що поставивши таку систему ми не отримуємо комфорту. Навіть навпаки, стає душно, доводиться постійно відкривати вікна. А ще раптом почали плескати двері. Чому? Системи вентиляції залишилася старою, а розраховувалася вона на невелике підсмоктування повітря через вікна. Якщо згадати, то система вентиляції була тільки витяжною. Про припливну систему вентиляції в квартирах тоді навіть і розмов не було.

Та й взагалі, всі вентиляційне обладнання було пасивним. У старих системах не знайти ні приводів, ні вентиляторів. Встановивши вікна зі склопакетами, ми позбавляємо квартиру практично єдиного джерела свіжого повітря.

Більше того, ми не можемо зменшити відтік повітря, який забезпечує встановлене вентиляційне обладнання. І проблема не тільки у відсутності приводів, є ж норми, які регламентують повітрообмін. Потрібна обов"язкова модернізація всієї системи вентиляції.

Модернізація вентиляційної системи може бути набагато дорожчою, ніж встановлення нових вікон. Але це зовсім не означає, що ніяких модернізацій робити не потрібно. Просто, не можна до таких реконструкцій ставитися легковажно. Наш життєвий простір - це збалансована система, тому, після будь-якої модернізації баланс повинен бути збережений. І щоб отримати дійсний комфорт, потрібен грамотний розрахунок.

Головна проблема, яка може виникнути, це куди розміщувати вентиляційне обладнання. Адже при проектуванні квартири на нього ніхто не розраховував. Відповісти на таке питання зможуть тільки відповідальні проектувальники.

Бажано отримати докладний розрахунок та обгрунтування. Багато хто вже знає, що пропоновані продавцями вентиляційні блоки і системи нічого змінити просто не можуть.

PR

Зараз ви читаєте новину «Системи вентиляції врятують від духоти в оселі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі