середа, 09 січня 2008 15:38

Шарф модно зав"язати бантиком

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Столична дизайнерка Анжела Ангел приміряє шарф із домотканої вовни із колекції Олени Даць
Столична дизайнерка Анжела Ангел приміряє шарф із домотканої вовни із колекції Олени Даць

"У кого нєт бантика, тот нє модєн, — говорить вінницький дизайнер Олександр Очеретний, 29 років. Він переконаний, що саме так у цьому сезоні слід зав"язувати шарфи.

Майстер стверджує, що нині модні тонкі, легкі, шовкові шарфи. Їх зав"язують на шиї, а не викладають на плечах, як торік. Закріпляти шарф можна брошками або зав"язувати помпони. Не менш ефектно виглядатиме, якщо скласти його вдвоє, а кінчики витягнути через петлю.

— Вам шарфік під курточку чи до пальтішка, — запитує 59-річна продавчиня столичного ринку Петрівка Маруся Щодня. — До курточки підійде довгий в"язаний у полосочку. Такі коштують 55 гривень. Шарф треба обмотати навколо шиї, зав"язати на один вузол, а кінчики спрятати під пальто.

Жінка каже, до пальто киянки найчастіше купують шалі та тонкі плетені хустки. На розкладці Марусі Михайлівни такий товар коштує 45–95 грн.

— Купила за літо шість яскравих акрилових шарфів та в"язаний платок. Майже всі під час літнього розпродажу в стоковому магазині "Села" на Куренівці, — розповідає киянка Аріна Плотківська, 22 роки.

Плотківській найбільше подобається велика біло-персикова хустка. Зав"язує її на шиї, залишаючи гострий кінець на грудях. Або накидає на плечі, а кінці скріплює брошкою чи шпилькою.

— А я підгледіла модель шарфа в Чехії, — говорить Ростислава Пилипчик, 25 років, із міста Біла Церква, що на Київщині. — Гуляючи восени тамтешніми магазинами, побачила на стелажі довгий плетений шарф із великим ґудзиком на кінці. Його намотують на шию й акуратно застібають, щоб не зав"язувати вузлом.

Ростислава удосконалила цю модель. Сплела смугастий різнокольоровий шарф довжиною близько 2 м. Із одного кінця 30 см  вив"язала великими петлями. З іншого — попришивала невеликі кольорові ґудзики.

— Такий шарф, — показує жінка, — можна викласти, як хочеш. Я регулюю його довжину. До спортивної куртки обмотую кілька разів навколо шиї та застібаю за перший ряд ґудзиків. Під пальто обмотую один раз, а кінці викладаю наверх. Трошки фантазії, — каже Пилипчик, — і одна й та сама річ виглядатиме по-іншому.




Шарф-кофта прикриває спину до лопаток

Киянка Людмила Домбронська, 31 рік, у магазині "Енерджи" на бульв. Шевченка, 1-а, купила бірюзовий шарф-кофтинку. Він прикриває спину до лопаток. Довгі рукава майже повністю ховають долоні.

— Коли знімаєш "кофту", вона перетворюється на шарф — суцільний шматок тканини. Вважаю, що це найстильніша річ у моєму зимовому гардеробі.


Олена Даць сплела на зиму вовняні шарфи


— У зимовій колекції львівської дизайнерки Олени Даць є плетені тоненькі шарфи з вовни, — розповідає столична майстриня Анжела Ангел, 40 років.

Із полиці магазину "Наше", що в ТЦ "Олімпійський", вона дістає шарф завширшки 10 см. Посередині — невеличка плетена троянда. Уздовж виробу, для краси, пришиті тоненькі сріблясті смужечки.

— Такі шарфи можна пов"язувати на шию й на голову, — каже Олена. — Домоткана вовна зігріє, а завдяки прикрасі матиме святковий вигляд. Шарф можна зав"язати, щоб квітка була на шиї або звисала поверх зимового одягу.

Коштує виріб 550 грн.

Зараз ви читаєте новину «Шарф модно зав"язати бантиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі