середа, 30 січня 2008 16:05

Самоклейкою плівкою оновлюють кахлі у ванній

57-річна Олена Міщук із Рівного оновила кухонні меблі за допомогою самоклейкої плівки.

— У мене на кухні меблів небагато, — розповідає жінка. — Білий буфет, стіл та дві табуретки. Якось діти кажуть: мамо, робимо на кухні ремонт. Подумала, що жартують, бо півроку тому я підремонтувала квартиру, — усміхається Міщук.

Син клеїв буфет, невістка стіл і стільці. Із роботою впоралися трохи більше, як за дві години. Кухонні меблі стали світло-сірого кольору, під граніт. Білими залишили лише ніжки стола й табуреток.

— У свахи поклеїли такою клейонкою вікна на кухні та у ванній. У неї приватний будинок, — продовжує Олена Миколаївна. — Вони використали прозору, вітражну плівку. У ванній повністю заклеїли вікна, а на кухні — до половини. Скло треба змочити водою, щоб можна було добре вирівняти покриття. Без води воно ж одразу прилипне. Потім розгладити рушником, "виганяючи" воду знизу. Сваха каже, що миє вікна теплою водою з "Галою".

На столичному господарському ринку Петрівка продають самоклейку плівку різного кольору. Відділ при вході на базар нагадує шпалерний. Щоправда, на вітрині тонші рулони. До прилавка підходить жінка років 50 у чорному капелюшку та спортивних штанях. Із сумки дістає шматочок плівки і просить відрізати півметра такого ж.

— А шо, не вистачило? — не чекаючи відповіді, продавчиня шукає рулон.

Скло треба змочити водою

Киянка Валентина розповідає, що за 200 грн вона переклеїла ванну — зробила кімнату світло-голубою в бульбашках.

— На ванну беруть рулон. Його ширина 67 сантиметрів, — говорить продавчиня. Назвати ім"я відмовляється. — Рулону за 160 гривень зазвичай вистачає на 10 квадратних метрів.

На кахлі плівку наклеїти нескладно. А от на побіленій стіні вона не триматиметься. Слід знімати шар побілки, ґрунтувати штукатурку, фарбувати. Лише тоді можна клеїти.

— І розрізати цю плівку зручно. На зворотному боці є сантиметрова сітка, — розповідає продавчиня з Петрівки. — Краще нарізати із запасом у два-три сантиметри.

Вітражну плівку, що пропускає світло, купують для вікон або скла міжкімнатних дверей. На Петрівці продають два види — білу та з бежевим відтінком. Погонний метр коштує 8 грн. На звороті є інструкція.

— Не бійтеся, якщо з"являться повітряні пухирці. Їх можна проколоти голкою.

Майстер-ремонтник Олексій Кравчук, 37 років, зі Здолбунова на Рівненщині каже, що самоклейкою плівкою найчастіше оновлюють ванну. Вона вологостійка.

— Це недорогий спосіб приховати недоліки. Та недовговічний, — каже Олексій. — Якщо на кахлях є нерівності чи щілини, їх треба вирівняти за допомогою шпаклівки і відшліфувати.

Таку плівку продають і в будівельних супермаркетах. Є однотонні рулони. І кольорові — під мармур, камінь, велюр, оксамит, дерево. Ще буває майже прозора та дзеркальна.

Зараз ви читаєте новину «Самоклейкою плівкою оновлюють кахлі у ванній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі