середа, 06 лютого 2008 15:26

Рекордер одночасно записує фільми з двох телеканалів

37-річний киянин Дмитро Михайленко кілька місяців тому купив рекордер. Це прилад, що записує телевізійні передачі в цифровому форматі на диск. Чоловік — затятий футбольний уболівальник. Намагається не пропускати цікавих матчів.

— Я працюю на будівництві. Робота така, що часто затримуюся. Особливо коли починаємо новий об"єкт або здаємо, — розповідає Дмитро. — Прикро, коли не встигаю подивитися футбол. Розпитую потім у друзів про гру, дивлюся футбольні огляди. Але це не порівняєш із самим матчем — немає експресії, відчуття гри.

Товариш Михайленка Віталій Соболєв цікавиться новинками побутової техніки. Він порадив купити рекордер. Прилад програмують: виставляють потрібний час та канал. І він автоматично вмикається і записує програму.

Вибирати рекордер Михайленко поїхав на Петрівку — там ціле містечко технічних магазинів. У крамницях продають прилади двох різновидів — із жорстким диском (вінчестером) і без нього. Простіші — записують відео на диск. Складніші — на вінчестер, з якого можна переписати на інші носії інформації. Запис піддається редагуванню. Ця функція дозволяє, наприклад, вирізати рекламу, яка переривала фільм. На приладах із жорстким диском на кришці пишуть — HDD.

Найсучасніші рекордери мають два ТБ-тюнери — два канали для прийому сигналу. Такий прилад одночасно записує дві програми, що транслюють на різних каналах. По телевізору йтиме один з них.

Рекордери із вбудованою пам"яттю вважаються кращими

— Рекордери із вбудованою пам"яттю вважаються кращими, — зауважує Андрій Скуратовський, продавець магазину "Фокстрот". — У них є одна цікава функція — "таймшит". Її ще називають машиною часу. Скажімо, я дивлюся футбол і записую матч на диск. Якщо треба перерватися на деякий час, ставлю функцію перегляду на паузу й іду у справах. Прилад продовжить записувати гру. А коли повернуся, продовжу дивитися її з того місця, де зупинив. Записане відео подається на телевізор зі своєрідного буфера.

Найбільший за об"ємом жорсткий диск має новий рекордер "Піонер" — 500 Гб, каже Скуратовський. На нього поміститься 850 год. запису. Найпотужніший рекордер у "Фокстроті" — "Самсунґ" на 320 Гб.

— На цифровому телебаченні фільми й рекламу передають у різних форматах запису. Прилад можна запрограмувати тільки на "хвилю" фільмів. Він автоматично пропускатиме рекламу, — розповідає Олег Кагах, 24 роки, з гіпермаркету "City.com".

Ще один різновид рекордерів — комбо. Вони мають два деки — для диска й відеокасети. На таких приладах можна переписати касету на компакт-диск і навпаки. Найдешевший комбо у столичному "Ельдорадо" коштує 699 грн. Він працює в одному напрямі — з диска на касету. Прилади, що переганяють відео в цифровий формат, коштують близько 2 тис. грн. Але в магазини їх завозять дедалі рідше.

Дмитро Михайленко купив рекордер "Піонер" із жорстким диском на 160 Гб. Продавці сказали, що відеотехніка цієї фірми вважається однією з найкращих. Хоч і дорожча від інших виробників. У "Фокстроті" такий прилад зі знижкою 1,5% Михайленкові обійшовся у 2250 грн. Перші записи чоловік зробив на Новий рік.

Скільки коштує рекордер

Назва Внутрішня пам"ять, Гб Ціна, грн Мережа
ґрюндік GDR 5500 719 Ельдорадо
Кортленд DV-R23 739 Ельдорадо
LG DR775 899 City.com
Деу DRX-1105K 919 Ельдорадо
Філіпс DVDR-3590H 250 1999 Фокстрот
Піонер DVR-555H-S 160 2284 Фокстрот
Панасонік DMR-EH57EE-S 160 2449 City.com
Самсунґ DVD-HR755 320 2549 Фокстрот
Соні RDR-HX950 250 2997 Фокстрот
Самсунґ DVD-V6700 комбо 699 Ельдорадо
Зараз ви читаєте новину «Рекордер одночасно записує фільми з двох телеканалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі