понеділок, 03 березня 2008 14:49

П"ятикамерні пластикові вікна розраховані на 50 градусів морозу

У березні розпочинається сезон встановлення пластикових вікон. Остання мода — п"ятикамерні конструкції. Раніше їх продавали на третину дорожче за стандартні трикамерні. Нині виробники виготовляють п"ятикамерні вікна економ-класу. Вони коштують трохи дорожче за трикамерні профілі. П"ять повітряних прошарків у таких виробах добре зберігають тепло і захищають від шуму. Їх ставлять на балкони та в неопалюваних приміщеннях.

П"ятикамерні системи, крім більшої кількості повітряних проміжків між склом, мають ширшу раму — 70 мм. Це на 10 мм більше, ніж у стандартних профілів. Саме це і дозволяє зберігати тепло. Однак ставити саме такі пластикові вікна у квартирі не обов"язково.

— Ці пакети розраховані на райони Крайньої Півночі, де морози сягають мінус 50 градусів, — розповідає 37-річний Борис Проценко, заступник директора столичної фірми "Склопак", яка встановлює вікна фірми "Брюґманн". — У нашій кліматичній зоні для квартири вистачить трикамерного пакету. Але якщо в будинку великі вікна, то п"ятикамерний надійніший, він робить конструкцію жорсткішою.

Вибираючи вікна, майстри радять звертати увагу на якість фурнітури. Кажуть, що вікна середнього і вищого класу роблять фірми "Кьомерлінг", "Рехау", "Саламандер", "Брюґманн", "Вінбау". Їхні вироби із доброго пластику.

Зазвичай сезон металопластикових вікон розпочинається наприкінці березня. Після зими люди замінюють старі дерев"яні рами.

— Цього року зима була теплою, тому багато замовлень мали навіть у лютому, коли в нас мертвий сезон, — каже Віталій Єрчик, 35 років, директор київської фірми "Єрчик і партнери", що встановлює вікна "Рехау". — Зазвичай наплив клієнтів буває з кінця березня до літа, а потім із вересня, коли люди закінчують ремонти, і до кінця грудня.

Навпроти мого замовлення дописали: "підкований" клієнт

Киянин Михайло Андреєв, 41 рік, позаторік встановив у квартирі металопластикові вікна "Рехау". Чоловік живе у двокімнатній "хрущовці" на житловому масиві Воскресенка. Зі старих дерев"яних рам постійно тягло, узимку навіть заклеювання не допомагало.

— Перед тим, як замовити вікна, я переглянув, що говорять на форумах про різні системи, перечитав інформацію виробників, — розповідає Михайло. — Тому, коли замовляв, чітко уявляв, що саме я хочу.

Віконні системи з подвійним склом і трьома повітряними камерами Андреєв замовив у фірмі "Єрчик і партнери". Каже, вона розташована за декілька автобусних зупинок від дому. До того ж має офіс.

— Коли починають пояснювати, який вигляд матиме система і роблять розрахунки на коліні, до таких фірм у мене немає довіри. Сьогодні вони тут, а завтра їх не знайти. Якщо виникнуть несправності, де шукати таку фірму? Я детально розпитував про профілі та фурнітуру виробів. Тому навпроти мого замовлення дописали: "підкований" клієнт, — згадує з усмішкою Михайло. — Майстри, що встановлювали систему, поглядали на мене скоса, перепитували, чи все влаштовує?

Робітники запінили щілини між рамою й отворами у стіні, згори заповнили герметиком. Тому з"єднання вийшли охайними, взимку з вікон не тягло. І шумоізоляція чудова — не чутно галасу із двору.

За два вікна розміром 2х1,4 м і балконний блок (вікно з дверима) завбільшки 2х2,1 м Михайло тоді заплатив 5 тис. грн. Торік такі ж вікна встановила його сестра 47-річна Євгенія. Замовляла в тій же фірмі. Та вікна коштували майже на тисячу гривень дорожче. Жінка теж поставила трикамерні пакети.

— Встановлювати п"ятикамерні вікна з економпакету не бажано, — додає Дмитро Геращенко, 27 років, директор столичного представництва фірми "Джерман технолоджі". — Їхні профілі мають тонші стінки, тому вони швидше ламаються.

— Майстри обов"язково мають дати паспорт на пластикові вікна. Там вказують, як доглядати за ними, і виписують гарантійний талон, — пояснює Геращенко. — Усній гарантії, не підтвердженій паперами, довіряти не варто.


Скільки коштує металопластикове вікно*
 Виробник трикамерне вікно, грн  п"ятикамерне вікно, грн** 
 КВЕ  1483  1738
 Джерман
Технолоджі
 1800  1800
 Брюґманн  1800  2000
 Рехау  2000  2626
 Кьомерлінґ  2088  2605


* Вікно завбільшки 2х1,4 м
**Вікно економ-класу
Зараз ви читаєте новину «П"ятикамерні пластикові вікна розраховані на 50 градусів морозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі