понеділок, 11 лютого 2013 06:45

Подарунок можна зробити із ганчір'я

Подарунки до Дня святого Валентина киянка Ольга Єрьоміна почала робити з літа. П'ять років виготовляє сувеніри на продаж.

— Відмовтеся від сердець, оздоблених пір'ям, яскраво-червоних речей. Я роблю речі рожевого, білого, лимонного й світло-зеленого кольорів, — розповідає Ольга Єрьоміна, 27 років. — Оригінально виглядатиме саморобна гірлянда. Вздовж атласної стрічки завширшки 5 сантиметрів приклеюю або пришиваю квіти, намистини, бісер. Купую їх у магазинах тканин чи для рукоділля. Гарно виглядають квіти різного розміру, але бажано в одному тоні, з шифону чи органзи.

Три-чотири кружечки-пелюстки різного діаметру обсмалює по краю над свічкою, щоб не соталися. Складає один на один від найбільшого до найменшого. Проколює голкою посередині й пришиває бісерину — серцевину квітки. Пришиває до оксамитової стрічки. Ріже її на смужки завдовжки 50 см чи трохи більше. Чіпляє по кілька до гардин, кухонної шафи, на стіну та до холодильника.

Карниз, люстри й одвірки прикрашає вінками.

— Скручую коло з дроту. Обмотую старими футболками, постіллю, рушниками, щоб стало схоже на бублик. Щоб трималося, закріплюю скотчем. Зверху обмотую новою тканиною чи стрічкою й так само декорую квітами, бантами, — продовжує. — Пошийте іграшку-звірятко, яким називаєте кохану людину. Або купіть її, а самі пошийте на неї одяг. Зв'яжіть шарф, почепіть бант, стрічку чи квітку. Дороблена вами іграшка буде єдиною на світі. І кращою за сердечко.

Зараз ви читаєте новину «Подарунок можна зробити із ганчір'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі