середа, 19 березня 2008 16:13

Плями на пуховику відчистили "Галою"

45-річна черкащанка Світлана Даценко вирішила скласти теплі речі до наступної зими. Побачила, що її синя пухова куртка в жирних плямах.

— Думаю, віднесу в хімчистку. Куртку ту люблю. Вона фінського виробництва, якісна. Років із 20 як купила, а досі наче нова, — розповідає Світлана Іванівна.

У хімчистці відмовилися брати пуховика. Сказали, такі задавнені плями не відчищають.

— Я розстроїлася! У тій куртці на базар ходжу, на природу їжджу. Доки йшла додому, пообіцяла собі її "врятувати", — веде далі жінка.

Вона розповідає, що зазвичай до хімчистки не ходить. Сама пере речі, навіть чоловічі костюми. А плями на одязі виводить за допомогою мийного засобу для посуду "Гала".

— Буває жарю котлети, а олія бризне на футболку. Те місце й намазую "Галою". Головне, не відразу кидати в пральну машинку. Нехай добу полежить, — радить Даценко.

Так вона спробувала відчистити пуховик. Зізнається — не шкодувала засобу. Линула 100 або й 150 г на плями. Туго скрутила куртку й поклала в поліетиленовий пакет. Вона пролежала там три дні. Потім жінка випрала річ у пральній машині при делікатному режимі, в теплій воді.

— Тих плям там наче й не було. Так я стала сама собі — хімчистка, — жартує Світлана Іванівна.

Зараз ви читаєте новину «Плями на пуховику відчистили "Галою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі