понеділок, 24 квітня 2017 05:51

Плівка на вікнах захищає від сонця

— Приліпила на шибки плівку з термозахистом. Щоб відбивала промені від вікон, які виходять на сонячну сторону. Роблю так уже кілька років — у квітні тоную скло, а під кінець вересня плівку знімаю, — розповідає Галина ВОЛКОВА, 36 років, з Києва. — Це зручно: захищає від спеки та не залишає слідів.

Плівка від сонячних променів буває різних ступенів захисту. Також призначена для використання знадвору та зсередини.

— Я клею з хати — так легше. Беру плівку "металік" середньої затемненості завтовшки менше 26 мікрон. Вона зупиняє майже сто відсотків шкідливих ультрафіолетових променів. Колись брала темнішу, але тоді в приміщенні трохи тьмяно. Сусіди з першого поверху казали, що клеять темну, товщиною до 50 мікрон. Так із вулиці не видно, що робиться в квартирі, — говорить Галина. — Живу на четвертому, то не маю такої потреби. Головний критерій — щоб була рівномірно покрита металевим порошком. Тоді на вікні не буде плям. Купую плівку в рулонах у будівельних магазинах.

Клеїти плівку слід теплою водою. Змочують ганчірку, проводять нею по склу, а тоді прикладають покриття до вікна. Протирають сухою шматиною, щоб не було бульбашок. Або ж плівку можна прикріпити скотчем до рами. Восени буде простіше знімати.

— Плівка для тонування вікон буває з малюнками. Я одного року клеїла таку в дитячу кімнату. Та потім від неї відмовилась. Бо робить освітлення нерівномірним і набридає за кілька місяців. Тепер ліплю звичайну однотонну. Кольорова більше підходить для офісів чи дитсадків.

Прозору плівку в будівельних магазинах продають від 100 грн за рулон. Фірми, які обклеюють вікна, беруть близько 250 грн за "квадрат" поверхні. Тонування скла тримає в кімнаті без кондиціонера температуру 18–22 градуси.

Зараз ви читаєте новину «Плівка на вікнах захищає від сонця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі