неділя, 10 червня 2007 14:38

Плавки та ліфи для плавання продають окремо

Автор: фото: reuters/Bruno Domingos
  Бразильська модель Літіція Бірк Гоєр демонструє купальник із весняно-літньої колекції торгової марки ”Ленні” на показі мод у Ріо-де-Жанейро
Бразильська модель Літіція Бірк Гоєр демонструє купальник із весняно-літньої колекції торгової марки ”Ленні” на показі мод у Ріо-де-Жанейро

"Досі купальники мені шила сестра. Вона кравчиня, — розказує киянка Марічка Граб, 23 роки. — Кроїла з клаптиків, які лишалися після замовлень. Я просила низенькі трусики, а ліф щоб кріпився до верхніх зав"язок металевими кільцями".

Такий купальник Марічка носила три роки. Потім віддала подрузі. Торік купила рожевий у фірмовому магазині польської марки "Атлантік".

— Він у мене дуже швидко вигорів на сонці, — каже дівчина. — Після купання лишав на тілі рожеві сліди. Хоч і фірма наче відома, а купальник виявився неякісним. Мушу купувати цього літа новий.

Подруга розказала Марічці про магазин "Ґолден Поінт" у Променада-Центрі на вул. Багговутівській, недалеко від столичного метро Лук"янівська. Там можна окремо підібрати плавки та ліф різних розмірів і фасонів.

— Для мене це ідеальний варіант, — зазначає Марічка, — бо трусики у мене розміру S, а ліфчик — D. Мені на тих моделях сподобалися мотузочки. Їх можна по-різному зав"язувати — щоб незасмаглі смужки на тілі не лишалися. Бо потім не можна нічого з вирізом одягти.

У магазині "Ґолден Поінт" це нова колекція купальників.

— Можна підібрати кілька плавок до одного й того ж ліфа чи навпаки, — розповідає продавщиця магазину Олена Шашкова, 39 років. На стенді — різні моделі трусиків однакового кольору: бікіні, танга, шортики та звичайні плавки. Будь-які коштують 100 грн. Далі ліфи — трикутнички, краплинки, з поролоновими вставками. Усі — по 140 грн. У магазині також продають нерозбірні комплекти по 185 грн.

Дизайнер Васильєв цього сезону радить в"язані купальники

На виставці-ярмарку промислових товарів "Літня відпустка" на Великій Житомирській біля Львівської площі купальники італійської фірми "Терез" коштують 150–200 грн.

— У бутиках такі по 700 гривень, — зауважує продавщиця Тетяна. — Бо ті магазини розраховані на багатих покупців. А на виставку приходять люди середнього достатку.

На розкладці — минулорічна та нова колекції. На стільчику лежить каталог. Тетяна гортає його й розказує жінкам, що модно носити цього літа.

— Купувати треба з бантіками, розочками, бабочками, квіточками й камєшками. Але не все це на одному купальнику, бо буде наляпісто, — говорить жінка. На підтвердження своїх слів показує моделі з каталогу.

Поряд з італійськими на прилавку Тетяни польські набори для плавання по 120 грн.

— Купальники з нової колекції — з трусами-бедровками та глибоким вирізом — найчастіше беруть дівчата. Жінки вибирають торішні моделі — більш закриті, стримані. І кольори приглушені, — веде далі вона.

Продавці столичних магазинів кажуть, що з пляжної моди не вийшли парео, хустинки на голову, капелюшки з мушлями та камінцями.

Київський дизайнер Олександр Васильєв, 37 років, цього сезону радить в"язані купальники:

— Можливо, вони не зовсім зручні для купання, однак жінки виглядають у них дуже сексуально. Головний аксесуар — усмішка та гарний настрій. Однак непогано, якщо на руці є браслет із дрібних мушель чи камінців. На ліфі може бути нашитий метелик або картинка з морськими водоростями. Модними кольорами вважаю бордо, золотистий та всі відтінки коричневого. Головне, щоб купальник був і не дуже темний, і не дуже світлий.





"Трикутнички" прикрашають вишивкою

На столичному Даринку, що біля метро Лісова, купальники з мікрофібри коштують 45–95 грн. Такі самі з аплікаціями та вишивкою — від 75 грн.

На Лук"янівському базарі мікрофібра з вишивками та нашитими мушлями обійдеться в 95 грн. Без візерунка — 55 грн. Однотонні роз"ємні купальники з ліфом-трикутничками можна купити по 10 грн. Вони зроблені з поліестру.

Для вагітних шиють шорти на шнурівці

Вагітні жінки найчастіше підбирають купальники, щоб ходити у басейн.
— Матеріал має бути м"яким, еластичним і "дихаючим", — каже Галина Ніконова, 35 років, продавщиця столичного магазину "Мазекеа" в ТЦ "Глобус". — Дуже добрі купальники з тактелю. Ця тканина поєднує лайкру, трикотажні волокна та шовковисту мікрофібру. Однак нині в нас таких виробів немає.
Купальники для вагітних шиють із відрізною кокеткою під грудьми та виточками по боках. Бюст підтримують м"які кісточки або еластична тканина. Довжина бретель регулюється. У комплект входять звичайний ліф або топік із тунікою, а також трусики під живіт або шорти на шнурівці.
Є купальники для молодих мам. Їх носять під час годування груддю. Чашечки виготовлені зі спеціальними вставками. Суцільні купальники з нейлону та лайкри в "Мазекеа" коштують 101–162 грн, роз"ємні — 162–182 грн.

Зараз ви читаєте новину «Плавки та ліфи для плавання продають окремо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі