понеділок, 08 жовтня 2007 15:42

Після перепланування кімната збільшилася на 2 "квадрати"

36-річний Олег і 30-річна Наталя Горечки у серпні купили однокімнатну квартиру в новобудові на вул. Петра Панча у Львові. У помешканні площею 44 кв. м житимуть  разом із чотирирічною дочкою Анною.

— Думали, нашій сім"ї однієї кімнати вистачить, — розповідає Наталя. — Вона чималенька — 17 квадратних метрів. Є два вікна, балкон. Але потім ми стали думати, як розставити меблі. Виявилося, що в кімнаті навіть проходу не буде. Треба ж і кутовий диван, і стінку, і дитяче ліжко, і комп"ютерний стіл.

Квартира Горечків поки що без ремонту. Є вхідні броньовані двері, металопластикові вікна, встановлено опалення. Стіни поштукатурені, але не побілені. На підлозі — бетонна стяжка. Перед ремонтом подружжя вирішило зробити перепланування.

У помешканні туалет і ванна розташовані окремо. Туалет завдовжки 1,5 м і завширшки 1 м межує з кімнатою. Подружжя вирішило розбити перегородку і об"єднати два приміщення, а унітаз перенести у ванну. Стіну, де з коридору був вхід до туалету, висунули вперед на 30 см.

Бентежило, що в куті кімнати-ніші стоїть каналізаційний стояк

— У кімнаті утворилася ніша площею майже два квадратні метри, куди можна поставити всі дитячі речі, — розмірковує Наталя. — Покличемо дизайнера, щоб допоміг її облаштувати. Під стіною можна поставити дитяче ліжко, поруч — шафу для одягу і комп"ютерний стіл із полицями. Ще подумаємо, як цю міні-кімнатку закривати на ніч. Може, частину входу заставимо хвилястою перегородкою з гіпсокартону, а решту завісимо жалюзі. Або підберемо до кольору стін штори з тканини.

У коридорі тепер суцільна стіна, є місце для встановлення великої шафи-купе.

— Батьки відмовляли нас від перепланування, мовляв, незручно мати ванну разом із туалетом, — розповідає Олег. — Але ми таки наважилися. У кімнаті ми ж проводимо більше часу, ніж у ванній, — усміхається.

— У нас ванна 5 "квадратів" має, — додає Наталя. — Ми вже невеличку душову кабінку, умивальник і унітаз поставили. Залишилося місце і для пральної машинки, і для корзини з білизною.

Горечків бентежило лише те, що в куті кімнати-ніші опинився каналізаційний стояк. Знайомий майстер порадив обмотати конструкцію скловатою для шумоізоляції й обшити трубу гіпсокартоном.

— Тепер ніхто не здогадається, що в кімнаті за проектом мав стояти унітаз, — сміється Олег.

Майстрові, який розбив перегородку й вимурував нову, Горечки заплатили 300 грн. На матеріали — цемент, вапно, гіпс — витратили близько 100 грн. Ще стільки ж заплатили електрикові. Проводку з розбитої перегородки він проклав під штукатуркою на стелі.

Зараз ви читаєте новину «Після перепланування кімната збільшилася на 2 "квадрати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі