понеділок, 09 грудня 2019 07:26

Піролізні котли працюють на смітті

Автор: ФОТО З САЙТА domkotlov.by
  Твердопаливні котли обладнують електронним блоком управління температури
Твердопаливні котли обладнують електронним блоком управління температури

— Цієї зими знову мінятиму котел, — каже 37-річний Віктор Мельник із села Могилівка Жмеринського району Вінницької області. — Це вже буде третій. Але треба брати, щоб економити.

Раніше користувався газовим котлом. Кілька років тому встановив електричний.

— Топити було дешевше, ніж газом, — згадує. — Але тільки вітер повіє, у селі світло пропадає. Система відключається, хата швидко холоне. Зрозумів, що треба ще й твердопаливного котла.

У магазинах продаються твердопаливні котли різних потужності, типу горіння, палива.

— Зараз люди хочуть котли тривалого горіння, щоб не часто заправляти, — розповідає 40-річний Михайло Браженко, менеджер фірми, що виготовляє котли. — Рекомендую піролізні, їх треба заправляти рідше за інші.

Такий прилад працює за принципом піролізного горіння. Має дві камери. У верхню завантажують паливо — дрова, пелети, брикети, вугілля, горючі побутові відходи. За високої температури й браку кисню воно тліє й розкладається на газ. Той надходить до нижньої камери, де змішується з повітрям і горить, виділяючи тепло. Частина теплової енергії іде на обігрів системи опалення, решта — на підтримання піролізу у верхній камері.

— У такому котлі закладки вистачає на 48 годин, — продовжує Михайло Браженко. — Тобто заправляти треба тричі на тиждень. Це зручно людям, які допізна працюють і не мають змоги робити це щодня.

Корпуси й теплообмінники піролізних котлів виготовляють із котельної сталі завтовшки 4–5 мм. Топки — з чавуну, кераміки та шамотної цегли.

Усі піролізні котли обладнані електронним блоком управління температури. За теплої зими можна виставляти пристрій на 5% потужності. Витрати палива будуть мінімальні.

Зараз ви читаєте новину «Піролізні котли працюють на смітті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі