понеділок, 25 лютого 2008 14:26

Підлогу в кухні гріє вода з батарей

45-річний киянин Сергій Росманов торік зробив у кухні теплу підлогу. Для підігріву використовує воду з батарей центрального опалення.

У бетонному будинку підлога завжди холодна. Утеплений лінолеум не допомагає.

— Спершу думав зробити теплу долівку з електропідігрівачем, — згадує Росманов. — Порахував — це не менше 1500 гривень. Плюс за електроенергію плата збільшиться.

Чоловікові порадили водяне опалення. У долівку замуровують пластикові труби, по них пускають гарячу воду. У заміських будинках їх приєднують до котла, а Росманов використав тепло батареї.

На Лісовому базарі купив 6 м півторадюймових металопластикових труб і з"єднання, щоб приєднати їх до батареї. Росманов сумішшю вирівняв підлогу, поклав листи фольги, щоб тепло йшло вгору, а потім труби. Зверху теж залив цементною сумішшю і постелив лінолеум.

— Щоб з"єднати систему підлоги з батареєю, домовився з сантехніком із ЖЕКу, щоб він розрізав труби болгаркою, — розповідає Сергій. — Будинок готували до опалювального сезону. Води в системі не було.

За роботу Росманов заплатив сантехнікові 200 грн. Разом із матеріалами тепла долівка обійшлася в 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «Підлогу в кухні гріє вода з батарей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі