середа, 27 серпня 2008 18:36

Петро Романенко вирівняв стелю плитами із деревини

52-річний черкащанин Петро Романенко цьогоріч зробив ремонт у сільському будинку. Вирівняв стелю, розібрав стару піч, поклеїв шпалери.

— Сільська хата за 40 кілометрів від Черкас, у ній більш ніж півстоліття жила теща, — каже Романенко. — Стеля мала великі нерівності. Перепади висоти між протилежними стінами в деяких місцях сягали семи сантиметрів.

Чоловік вирішив зробити підвісну стелю із листів деревно-волокнистих плит. Дрібні волокна деревини у плити з"єднані гарячим пресуванням. Їх легко різати ножівкою.

— Я професійний будівельник, — розповідає Романенко. — Раніше доводилося робити подібне. ДВП вибирав не випадково — цей матеріал міцніший за гіпсокартон і не розбухне від вологи.

Найперше чоловік зробив заміри за допомогою рівня. Позначив олівцем місця, де стіна викривлена; відстань, на скільки потрібно її вирівняти. У місцях, де були великі нерівності, підклав деревину. Потім зробив кріплення для підвісної стелі.

Алюмінієвих профілів Романенко не купував, вирішив зекономити. Замість них використав товсті дерев"яні рейки. Їх прикріпив до старої стелі у вигляді решітки.

Дерев"яні рейки прикріпив у вигляді решітки

По всій довжині стелі чоловік прибив чотири товсті рейки завдовжки 2,3 м. Щоб листи ДВП не прогиналися, через кожні 40–45 см установив поперечні перетинки.

На вирівнювання стелі в двох кімнатах витратив 11 листів ДВП завдовжки 2,5 м.  Деревно-волокнисті плити до рейок кріпив гвіздками із широкими шляпами. Нову стелю Романенко заклеїв шпалерами. Щоб крізь папір не проступала іржа, шляпи гвіздків пофарбував.

— Перед тим як клеїти шпалери, стики між плитами замазав фінішною шпаклівкою "Сатенгіпс", — розповідає Романенко. — Коли заклеїв стелю, місця стиків стали взагалі непомітні.

На вирівнювання стелі чоловік витратив тиждень. За матеріали для ремонту заплатив близько 1 тис. грн. Готова стеля з алюмінієвими рейками обійшлася б у понад 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Петро Романенко вирівняв стелю плитами із деревини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі