вівторок, 13 березня 2007 16:08

Перед замовленням заміри робіть власноруч

"Бронедвері від 640 грн. В усіх районах". Таке оголошення Макаренки прочитали в безкоштовній рекламній газеті "Ріо". Її вкидають у поштові скриньки киян. Диспетчер по телефону запевнила родину: двері встановлять на наступний день після замірювання.

— Майстер Сергій запізнився і був напідпитку, — розповідає Олександр Макаренко, 28 років. — Обміряв дверний отвір і заявив: "За все треба заплатити 1179 гривень. Бо розмір дверей нестандартний".

Замість стандартних параметрів 200х80 см наміряли 203х95 см. За кожен зайвий сантиметр треба платити. Родина вирішила, що це забагато. Фірма ж заявляла про 640 грн. Макаренки подзвонили ще за кількома телефонами, натрапили на схожу об"яву. За вказаним розміром диспетчер нарахувала 1070 грн.

Із середини позалишалися дірки

— Виявилося, що це та ж сама фірма тільки з іншим набором телефонів, — знизує плечима чоловік. — Обслуговує її той самий майстер Сергій. Чому сума відрізнялася на сотню гривень, нам не пояснили.

Врешті Олександр замовив у цій же фірмі двері за 941 грн. Бо починати з другою фірмою — це ще тиждень часу. До суми додали вартість гумового ущільнювача — 40 грн, монтажної піни — 36 грн. Виріз п"ятаків (ніхто так і не пояснив, що це таке) оцінили у 49 грн. За обшивку шкірозамінником узяли 48 грн, за наличники — 45. Разом вийшло 1159 грн. Хоча покупка всього необхідного самим замовником обійшлася б значно дешевше. Наприклад, ущільнювач на базарі "Юність" у Києві коштував би 6 грн.

— Двері встановили швидко. Ззовні все виглядало дуже пристойно, — каже Олександр. — А із середини позалишалися дірки —  чотири сантиметри праворуч і майже сім ліворуч.

Родина обміряла двері й зрозуміла: їх надурили. 95 см — загальна ширина дверей, разом із залізною коробкою, а не ширина самих дверей, як зазначалося в контракті. Макаренки заплатили за неіснуючий "нестандартний" розмір.

— На вихідних я залатував дірки гіпсокартоном, — додає чоловік. — Витратив ще 100 гривень.

Кияни замовляють броньовані двері за 600 доларів

Попит на броньовані двері має сезонний характер — навесні та восени. Найпопулярніші — залізні двері, обтягнуті шкірозамінником.
— Кияни здебільшого замовляють двері за 600 доларів, — пояснює 26-річна Олена Середня, менеджер приватної фірми. — У суму входять двері із замками та вічком, їх доставка замовникові, демонтаж старих і монтаж нових. Хоча не всі фірми надають такі послуги.

Зараз ви читаєте новину «Перед замовленням заміри робіть власноруч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі