середа, 28 березня 2007 14:24

Перед квартирою встановлюють дві камери

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  У магазині компанії ”Охоронні системи” менеджер Вікторія Рогульська показує систему відеоспостереження: відеофон і врізну панель-дзвіночок, яку встановлюють на вхідних дверях
У магазині компанії ”Охоронні системи” менеджер Вікторія Рогульська показує систему відеоспостереження: відеофон і врізну панель-дзвіночок, яку встановлюють на вхідних дверях

Кілька місяців тому 41-річний підприємець Сергій Марченко встановив над вхідними дверима своєї київської квартири систему відеоспостереження. Монітор у коридорі показує, хто дзвонить у двері. Коли вдома нікого немає, система записує на відео, хто і о котрій годині приходив.

— Консьєржа в нашому будинку нема, — каже Марченко. — А цифровий замок на вхідних дверях у під"їзд уже півроку не працює.

Один із найпростіших пристроїв відеоспостереження, який можна купити в столичному "Епіцентрі", — відеовічко. Воно має відеокамеру, яка передає зображення на відеофон — невеличкий монітор у квартирі. Але фахівці кажуть, що надійніше ставити дві відеокамери.

— Відеовічко можна закрити рукою. До того ж воно не має підсвітки, як відеокамера, — каже 31-річний ЄвгенПанов, менеджер столичної компанії "Укртехно", яка встановлює системи спостереження.

Євген радив установити перед квартирою відеосистему з двох  камер, які подаватимуть "картинку" на монітор у кімнаті. Одну камеру вставляють у переговорний пристрій, схожий на домофон. Другу вмуровують у стіну на сходовій площадці. Тоді буде видно, хто підійшов до дверей і що відбувається на сходах.

— Камери на сходах практично не помітно, — розповідає Євген Панов. — Вона буде схована у стіні. Зовні залишається невеличка дірочка для об"єктива розміром як сірникова головка.

Разом із обладнанням монтаж відеосистеми обійдеться у 1300–1500 грн. Майстри встановлять її за кілька годин. Можна змонтувати й самому. Тоді доведеться відрегулювати висоту камер, якість зображення й звук на моніторі.

У багатоповерхівці кольоровий екран не потрібен

У магазинах продають відеофони з кольоровим і чорно-білим зображенням. Для квартири в багатоповерхівці на кольоровий екран можна не витрачатися. На сходах і при доброму освітлені тьмяно. Кольорове зображення буде розмитим.

— Відеофон із вбудованим блоком пам"яті записує всіх, хто приходив, коли господарів не було вдома. Після натиснення на дзвінок камера запише кілька хвилин зображення, — розповідає керівник департаменту продажів компанії "Охоронні системи" Андрій Черевко, 30 років.

Відеофон із пам"яттю південнокорейської фірми "Коммакс" коштує близько 900 грн. На базарі можна купити схожий китайський за 400 грн.

— Крім стандартних відеофонів із телефонною трубкою, в продажу з"явилися системи без слухавки, — розповідає Андрій Черевко. — З одного боку вони зручні — не треба знімати слухавку щоразу, як хтось дзвонить у двері. А з другого — гість натискає на дзвінок і чує все, що відбувається в квартирі.

У сучасних пристроях зображення з камери передається на відеофон і через Інтернет на комп"ютер власника. Навіть коли ви на роботі, можете побачити того, хто стоїть під дверима вашої квартири. Фахівці з охоронних систем кажуть, що такі новинки не користуються популярністю. Бо спеціальна плата для комп"ютера коштує близько 1200 грн. Та й сам комп"ютер має працювати цілодобово.

Сергій Марченко придбав систему з двома камерами за 1200 грн. Майстер взяв за послуги 250 грн. У магазині дали рік гарантії на техніку.

Приятель Сергія, 42-річний Олексій, на столичному радіоринку купив китайську систему відеонагляду. Комплект — камера, панель переговорів і записуючий відеофон — коштував 500 грн. Систему встановив сам. Зображення налаштовував півдня.


Скільки коштує чорно-білий відеофон


 Фірма, модель  Блок пам"яті  Переговорна трубка Ціна, грн   Мережа
 Кенвей KW 4 MT  —  +  310  Епіцентр
 Коммакс DPV-4HR  —  +  385  Охоронні системи
 Фортрес М9С  —  +  514  Епіцентр
 Коммакс DPV-4HP  +  +  543  Епіцентр
 Коммакс DPV-4MT  —  +  566  Епіцентр
 Коммакс DPV-4RН  — —   607  Охоронні системи
 Коммакс DPV-4PE2  +  +  1072  Охоронні системи
Зараз ви читаєте новину «Перед квартирою встановлюють дві камери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі