Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 15:23

Одяг для вагітних можна носити після пологів

Продавці столичних магазинів для вагітних кажуть, що нині киянки цікавляться й купують практичний одяг. Його носять протягом вагітності й після пологів.

— Дівчина росте, а разом з нею ростуть і її штани, — знімає зі стенду лляні спортивні брюки Ольга Литовченко, 45 років, продавець магазину одягу для вагітних "Вікторія", що в торговельному центрі "Самсон". — Жінки перестали купувати джинсові комбінезони, а сміло експериментують з одягом усі дев"ять місяців.

При вході до відділу стоять два манекени з "животами" 6–7 місяця вагітності. На одному міні-сукня. Другий у капрі з кишенями на колінах й трикотажній кофті.

— Шорти та сарафани розкуповують і тендітні дівчатка, — продовжує Литовченко. — Зараз уся мода "вагітна". Більшість нашого одягу носиться й після родів: паски фіксують його по фігурі, а вільний крій нині модний.

Продавець запевняє, що кольори та моделі для вагітних не відрізняються від сезонних колекцій. Сукенки й блузи пошито із тканини яскравих кольорів — зеленого, жовтого та у дрібні квіти. Рукави — модні ліхтарики. Є багато трикотажних футболок і тунік.

— Для жінок у положенні маємо брюки з бандажною смужкою. Вона додатково підтримує живіт. Решта — із широкими трикотажними пасками, які натягають поверх чи під низ живота.

Майже всі штани нижче лінії талії додатково декоровані лляними пасками. Збоку є ґудзик або липучка. Вона на різних строках вагітності дозволяє збільшувати чи зменшувати талію й підтримує живіт.

На полицях "Вікторії" розкладені купальні костюми із біфлексу.

Відкриті купальники для вагітних удвічі дорожчі за суцільні

— Це синтетичний трикотаж із високим вмістом лайкри. Він розтягується на всі боки, — пояснює Ольга Литовченко. — Закриті костюми за 150 гривень беруть для басейнів. У комплект до відкритих, удвічі дорожчих, додається пелерина. Вона прикриває живіт.

За 220 грн у магазині продають атласні блузи. Лляні брюки коштують 150 грн, джинси — 280. Розміри одягу від 34 до 46-го.

Киянка Олена Сливка, 29 років, на сьомому місяці вагітності продовжує працювати менеджером столичного рекламного агентства.

— Мене не примушують дотримуватися дрес-коду, але й у пляжних суконках не бажано з"являтися в офісі, — розказує жінка. — Витратити купу грошей на одяг вважаю недоцільним, тому прискіпливо вибирала гардероб.

На літо жінка купила брюки бежевого кольору, дві трикотажні й бавовняну футболку, сарафан та спідницю.

— Усе вибирала на столичних базарах. Щодня комбіную одні й ті ж речі, але за допомоги аксесуарів намагаюся створювати різні образи.

На столичному "Даринку" продають одяг для вагітних виробництва Польщі.

— Вибирати одяг після п"ятого місяця вагітності треба точ-в-точ по фігурі, — радить реалізатор Світлана Паркова, 51 рік. — Брюки на стегнах і попі мають бути і не широкими, і не вузькими. Якщо дотримаєтесь цього правила, зможете штанішки й після родів носити.

Натуральна тканина, з якої пошито одяг для вагітних, містить від трьох відсотків стрейчу.

Підтяжками замінюють пасок

— При зрості 158 сантиметрів не можу собі купити жодних брюк! — скаржиться киянка 26-річна Аліса Воробйова. Жінка вибирає літні брюки в магазині для вагітних на Львівській площі. — Усі моделі розраховано на зріст від 176, тож мушу вкорочувати довжину. Міряла в магазині штани — якраз на мене. Тільки-но виходжу на вулицю — починають йорзати і спадати.
Чоловік Воробйової жартома порадив одягнути штани з підтяжками. Начебто така підтримка не передавлюватиме живіт.
— Тепер ходжу виключно з підтяжками, — каже жінка.
У спеціалізованих магазинах для вагітних, щоб відрегулювати ширину блуз і сарафанів, продавці радять користуватися застібкою-автоматом. Вона допомагає зробити додаткову складку і зменшити об"єм одягу. На більшому терміні вагітності жінка перестає користуватися нею.

Зараз ви читаєте новину «Одяг для вагітних можна носити після пологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути