четвер, 26 серпня 2010 18:40

Нічні ліхтарі вбивають комах

Вінничанка 28-річна Лілія Журавльова два місяці тому купила в дитячу кімнату нічний ліхтар, який відганяє комарів та мух.

— Він круглий, по ньому ніби плаває картинка. Є три зображення: рибки, метелики і сонце з квітами. Можна завантажити щось своє, але я ще не пробувала. Поверх ліхтаря є тонка сітка, яка під невеликою напругою. Комахи летять на світло і гинуть. Головне, що ліхтар зовсім не має запаху і не треба ніяких пластинок для його використання.

Раніше господиня використовувала проти комарів пластини "Рейд".

— Останнім часом не помагали. Комарі, видно, звикли до запаху, тому їх не меншало. Щоранку син виходив із хати весь спухший від укусів. Наш будинок на воді збудований, тому в підвалі завжди волого й комарів багато. Від протимоскітних сіток теж було мало результату.

Ліхтарі Ліля знайшла в магазині побутової техніки. Бувають також для вулиці.

— Вуличні трохи примітивніші й грубші, сітка більша, лампа краще світить. Ми взяли один, підвісили його на дворі у бесідці, тепер спокійно можна сидіти ввечері. Ліхтар для двору виділяє специфічний солодкий запах, який приваблює комах. Діє за тим же принципом: навколо лампи під напругою сітка, яка вбиває комах. Напруга на сітці невелика — до 2 вольт. Людині це не нашкодить.

Зараз ви читаєте новину «Нічні ліхтарі вбивають комах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі