вівторок, 09 жовтня 2007 17:40

Надувними кульками прикрашають весільні зали

Автор: фото: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Банкетну залу столичного ресторану ”Розмарин” Олександр Дударев прикрашає до весілля повітряними кульками
Банкетну залу столичного ресторану ”Розмарин” Олександр Дударев прикрашає до весілля повітряними кульками

Пополудні у столичному ресторані "Розмарин", що на вул. Автозаводській, метушня. Між довгими столами снують офіціантки. Розставляють страви, поправляють скатертини. За 45 хв. тут почнеться весілля. В іншій частині зали троє чоловіків надувають повітряні кульки. Наповнюють їх гелієм із високого коричнево-червоного балона, й вони одразу піднімаються до стелі.

Директор фірми "Повітряна планета" Олександр Дударев, 27 років, усередину червоної кульки-серця вставляє меншу — білого кольору. Обидві надуває одночасно, зав"язує хвіст. За хвилину робить іще кілька. Золотистою стрічкою скручує їх у композиції і прикрашає стіл молодят. Кульки кладуть на всі столи. Найбільше їх над танцмайданчиком. У центрі — одна завбільшки з великий м"яч.

— Це куля-"сюрприз", — каже Дударев. — Усередині 150 маленьких, конфетті й пелюстки троянд. Він має лопнути під час першого танцю молодят. Іноді щедрі родичі вкладають у кулю-"сюрприз" гроші. Вірять, що посипання молодят грішми принесе достаток. Така коштує 120 гривень.

Арка з квітів коштує 800 гривень

Новинка "Повітряної планети" — кульки зі штучними квітами й вуаллю. Такі на 40–50 грн дорожчі. Залу можуть прикрасити живими квітами. Композиція на столі молодих обійдеться у 250 грн. Арка з квітів — від 800 грн.

— Оформлення живими квітами замовляють, мабуть, 90 відсотків наших клієнтів, — каже Дударев. — Хтось букет для нареченої, хтось — гірлянду. Одного разу отримали незвичне замовлення — виготовити з маленьких кульок велике "серце" і підняти його до вікна дівчини. Під будинком зібрався натовп. Гадали, що знімають передачу "Все для тебе". А дівчини не було вдома!

У її матері попросили дозволу почепити кулю-серце на стіні в її кімнаті.

— А минулого тижня виконали ексклюзивне бажання киянина Богдана, — розповідає Дударев. — Він замовив серце з маленьких кульок. У кожній — записки з освідченнями — "найкращій", "моєму сонечку" або "я тебе люблю". А в одній кульці — обручка. Так він робив пропозицію своїй коханій. Заплатив 150 гривень.

"Повітряна планета" працює в Києві понад три роки. У вихідні замовлень найбільше — до п"яти на день. Переважно на весілля. У будні замовляють оформлення корпоративних вечірок і днів народження.

Весілля з повітряними кульками обходиться в середньому в 500 грн. День народження — 300 грн. Фірма також виготовляє кульки з написами. Одна така коштує 1,5 грн, але замовляти треба не менше ста. За 50 грн можна зробити велику кулю з фотографією.

— Замовлення краще робити хоча б за кілька днів, — каже Олександр. — Та як матимемо "вікно", можемо прийняти й за кілька годин до свята.

Де замовити надувні кульки у столиці


 "Повітряна планета",
вул. Північна, 2
 тел. (044) 227 38 07
 "Автопрестиж лімузин",
вул. Старовокзальна, 7в
 тел. (044) 493 32 00
 "Денарт",
вул. Леонтовича,7а
 тел. (044) 237 45 43
 "Позитивні емоції",
вул. Сурікова, 3
 тел. (044) 578 01 40
 "Сплав",
вул. Депутатська, 25
 тел. (044) 424 91 61
 "Шарте-м",
вул. Краснова, 17
 тел. (044) 501 14 88
 "Фреш-лайф",
вул. Будіндустрії, 5г
 тел. (044) 227-18-50
 "Театралізований обряд",
вул. Жилянська, 60
 тел. (044) 289 54 11
 "Маджента",
вул. Лукашевича, 15
 тел. (067) 567 36 55

Крижана фігура стоятиме сім годин

Клієнтам, яким не досить святкового оформлення надувними кульками, пропонують нетрадиційні рішення. Наприклад, прикрасити зал скульптурами з льоду чи замовити салют із метеликів. У столиці такі послуги пропонує фірма "Маджента", що на вул. Лукашевича.
— Узимку частіше просять метеликів, а влітку — крижані скульптури, — розповідає працівник фірми Сергій Челпанов, 27 років.
Тропічних метеликів із розмахом крилець 10–16 см замовляють на весілля. За одного беруть $20–35. Щотижня "Маджента" має до 50 замовлень.
Крижана фігура заввишки 80–100 см коштує $600–700. Чим більша скульптура, тим довше стоїть.
— Метрова фігура тримається 6–7 годин, — запевняє Челпанов. — Роблять їх на холодокомбінаті.
Доставка й установка скульптур входить у вартість замовлення.

Зараз ви читаєте новину «Надувними кульками прикрашають весільні зали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі