вівторок, 30 грудня 2008 15:37

На ялинкові кульки наклеюють фото рідні

Російська дизайнерка Юлія Маркос радить прикрасити ялинку оригінальними іграшками. Пропонує власноруч зробити кульки з фотографіями рідних.

— Для цього знадобиться дві ялинкові кульки, гарна тканина, стрічка мережива, золотиста тонка тасьма, нитки з голкою і клей для тканини, — пояснює.

Зауважує, що фотографії рідних краще скопіювати на ксероксі чи роздрукувати на принтері. Їх вирізають кружечками, меншими за ялинкову кульку.

Для першої кульки дизайнерка вирізає коло, удвічі більше за її діаметр. З іграшки виймає кріплення й обгортає кульку тканиною. На місці кріплення надрізає хрестом тканину і стягує її нитками до центру іграшки. Каже, там прикріпить фотографію, тож складки мають бути рівними. У кульку вставляє кріплення і відкладає.

Вирізану колом фотографію пришиває чи приклеює до тканини. По колу накладає на неї мереживну стрічку, загинає складки і пришиває ниткою.

— Для іншої іграшки треба шовк, — ріже тканину на неширокі стрічки і розпушує краї. — Кулька вийде об"ємною.

Дизайнерка обмотує її пухнастими стрічками хрест-навхрест. Коли стрічка закінчується, зверху кладе іншу і продовжує обмотувати. Коли тканина вкриє іграшку, чіпляє кінець стрічки кріпленням. На фото робить вісім надрізів і клеїть його на кульку. Навколо фотографії приклеює золотисту тасьму.

Зараз ви читаєте новину «На ялинкові кульки наклеюють фото рідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі