понеділок, 11 лютого 2008 15:20

На ультразвукові пральки дають дворічну гарантію

Єлизавета Вітик, 72 роки, з міста Сокаль на Львівщині купила ультразвукову пральну машинку "Біотон-Вулкан" за 370 грн. Жінка каже, довелося вистояти чергу. Пральки харківського виробництва користуються попитом.

— Подивіться на мої руки, бачите, як судини повилазили, — Єлизавета простягає руки. — Усе життя прала руками. Покійний чоловік був лікарем, тому завжди мав бути в чистому одязі. Жили в селі, доводилося й води з криниці витягнути, і випрати, і викрутити. Тепер вже сили не ті, а тут сусідка купила таку пральку й дуже хвалила. То я теж із пенсії вирішила викроїти на покупку.

Машинка пере речі за допомогою непомітних оку ультразвукових коливань. "Біотон-Вулкан" Єлизаветі Лук"янівні порадили продавці-консультанти. "Вулкан" — найдорожча ультразвукова пралька з-поміж харківських виробів. В асортименті є машина "Біотон" за 180 грн та "Біотон-турбо" за 290. Турбо має два випромінювачі, тому можна прати одночасно у двох тазиках. На усі пральки дають дворічну гарантію.

— У "Вулкані" ті ж ультразвукові коливання, що й у інших, але в мультичастотному режимі, тому пере вона краще, — розповідає продавець-консультант Володимир Кравченко, 27 років. — Ультразвук утворює мікроскопічні невидимі бульбашки, що проникають між волокна тканини й очищують її зсередини. До того ж ультразвук знищує бактерії.

"Біотон-Вулкан" може випрати за раз 7 кг білизни. Єлизавета Вітик вирішила випробувати машину на постільній. Насипала в тазик із водою дві столові ложки порошку "Рекс", поклала брудні речі й занурила диск пристрою. Підключила його до розетки. На воді не було ні бульбашок, ні піни.

— "Вулкан" я вимкнула через дві години. Виполоскати та викрутити допомагала онука, — веде далі господиня. — Не скажу, що білизна стала такою, як я очікувала. Раніше постіль виварювала, то вона аж сяяла білизною. А після "Вулкана" ніби й стала чистішою, та хотілося б більшого ефекту. Та буду й далі нею прати, на машинку-автомат нема грошей.

Єлизавета Лук"янівна прала машинкою й вовняні речі. Каже, светри не втратили ні вигляду, ні форми.



Настінний обігрівач використовують як грілку


Єлизавета Вітик купила гнучкий настінний обігрівач тієї ж фірми за 290 грн. Його можна згорнути в рулон. Жінка планувала повісити його у ванній кімнаті, що не обігрівається. Пристрій завбільшки з плакат. Із зовнішнього боку гірський пейзаж.

— Площа ванної десь п"ять квадратних метрів, — розповідає Єлизавета Лук"янівна. — Я залишила обігрівач на ніч, а він тільки на три градуси прогрів повітря. Думала, що повезу й поверну, але знайшла йому інше застосування.

Жінка застудилася й вирішила використати обігрівач як грілку. Поклала його на ковдру, якою вкривається, і ввімкнула.

— Мені так було тепло, як колись у дитинстві на лежанці в дідуся, — додає Вітик. — Обігрівач нагрівається до 65 градусів, опектися ним неможливо. Та головне, що він споживає мало електроенергії.

Єлизавета Лук"янівна планує навесні повісити обігрівач у літній кухні.

Зараз ви читаєте новину «На ультразвукові пральки дають дворічну гарантію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі