четвер, 11 листопада 2010 05:44

На розвиваючий килимок кріплять шнурки й ґудзики

Автор: фото: Ксенія МІРЖВА
  Киянин 1-річний Любомир Юрчишин грається на розвиваючому килимку
Киянин 1-річний Любомир Юрчишин грається на розвиваючому килимку

Киянка 31-річна Ольга Юрчишин для своїх дітей шиє розвиваючі килимки. На них навчає малечу рахувати, защіпати ґудзики, зав'язувати шнурки.

— Перший для дочки пошила п'ять років тому, — говорить Ольга. — Зараз ним бавиться мій 1-річний син. Таким ковриком діти починають цікавитися, коли навчаються перевертатися на пузо. Це гарний спосіб зайняти малюка, доки готуєте їсти.

Радить обирати натуральні тканини різних кольорів, приємні на дотик.

— Для основи беру два бавовняні шматки розміром 60 на 100 сантиметрів. Наповнюю синтепоном і зшиваю. Такий килимок буде м'яким і теплим. Вирізаю з тканин квіти, пташок, зірки і нашиваю на килим. Щоб були об'ємними, їх можна також наповнити синтепоном.

На килимку є предмети, які дитина може пересувати. Їх кріплять на липучках. Для композиції використовують ґудзики, шнурівки, блискавки, стрічки.

— На липучках я почепила яблука, качок і птахів. Поклала місточок, який перекладається в різні боки. Двері й вікна в будинках зробила такими, що відкриваються. Пришила кишеню, у неї кладу дітям подарунки. Прикріпила хмарку у формі кишеньки на ґудзику, туди може ховатися сонце. На іншому коврику — новорічну ялинку.

Липучки пришиває м'яким боком догори. Так дитина, повзаючи килимком, не подряпається. Ґудзики вибирає найбільші, щоб малюк їх не проковтнув.

— Розвиваючий коврик можна купити в магазині. Але це дорожче, ніж виготовити самому. Більшість магазинних мають дві дуги, на які кріплять іграшки. Дуги можна зробити з гімнастичного пластмасового обруча, розрізаного навпіл. Краще обшити тканиною. Коли дитина навчиться повзати, їх можна зняти, щоб не заважали.

У крамниці розвиваючий килимок коштує від 300 грн. Виробники додають дзеркала і музичні кнопки.

Зараз ви читаєте новину «На розвиваючий килимок кріплять шнурки й ґудзики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі