середа, 19 березня 2008 16:13

На показі у Львові було дві чоловічі колекції одягу

У Львові пройшов перший тиждень моди. Три десятки молодих дизайнерів демонстрували одяг у виставковому центрі "Лемберґ". Вхід коштував 120–130 грн.

Українські фахівці показали весняно-літні колекції. Хорвати Ана Кавер та Весна Трамбік запропонували ще й легке взуття та сумки. Угорська модельєрка Ліля Оля привезла до Львова мікс зі своїх колекцій — переважно яскравий молодіжний одяг.

На Львівському тижні моди були дві чоловічі колекції. 20-річний дизайнер Володимир Кондрашов родом із Дніпропетровська. Він шостий рік навчається та живе у Львові. До чоловічих піджаків оливкового, золотистого та шоколадного кольорів прикріпив аксельбанти зі срібних та золотих ниток. Штанини брюк зробив завужені донизу та призібрані з боків.

— Коли я готував колекцію, в голові крутилася назва "Мандрівка додому". Я уявляв чоловіка, який повертається з війни, — розповідає Володимир Кондрашов. — Мені хотілося, щоб це були не тяжкі обладунки, а вишуканий одяг, який підкреслює статуру.

38-річний харків"янин Костянтин Пономарьов показав колекцію "Мачо Пікчерз". Її створив під впливом образу Антоніо Бандераса з фільмів іспанського режисера Педро Альмодовара.

Моделі одягали штани з "нормальною" талією та мереживними вставками по боках. Чорні брюки прикрашені червоними торочками та підперезані такими самими поясами. Сорочки з довгими рукавами мають мереживні манжети. Увесь одяг пошитий із легких, натуральних матеріалів.

— Ідея моєї колекції — відійти від існуючих пропорцій. Я втомився від стилю унісекс, від вузькоплечих, плоскогрудих моделей — чи то хлопчик, чи то дівчинка. В них штани тримаються лише на тазових кістках, — каже Костянтин Пономарьов. — Я повернув пояс чоловічих штанів на місце, тобто на талію.

Футболки, які облягають торс, дизайнер пропонує носити з укороченими штанами. До таких моделей розробив короткі плащі. Були в колекції і картаті просторі шорти, здалеку схожі на спідниці.

— Ми прагнули підкреслити все найкраще в чоловіках, — додає Пономарьов. — Широкі плечі, вузьку талію. Цей одяг пасуватиме спортивним та підтягнутим мужчинам.

Зараз ви читаєте новину «На показі у Львові було дві чоловічі колекції одягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі