пʼятниця, 05 жовтня 2007 15:38

На осінь для дівчат продають пончо з капюшонами

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  У колекції столичної дизайнерки Оксани Караванської, представленій на показі ”Трейд Марк Дефіле” в Києві, літній та осінній дитячий одяг пошитий із яскравих тканин. У його кольоровій гаммі переважають зелені відтінки
У колекції столичної дизайнерки Оксани Караванської, представленій на показі ”Трейд Марк Дефіле” в Києві, літній та осінній дитячий одяг пошитий із яскравих тканин. У його кольоровій гаммі переважають зелені відтінки

"Дитячий одяг на нинішню осінь-зиму буде приглушених тонів — відтінку пожухлої трави, сливи. Але з яскравими червоними, бірюзовими, малиновими вкрапленнями кольорів осені, — розказує дизайнер швейного підприємства "Юність" Ігор Кікоть, 36 років. Він працює з дитячим одягом три роки. — У нових колекціях мені захотілося зробити моделі, максимально схожі на дорослі".

Увесь одяг у колекції "Юності" — це і є дорослі моделі у зменшеному масштабі.

— Моя донька не хоче носити безформні, широкі кофти й платтячка, — ділиться киянка Аліна Потерпайко, 36 років. — Марійці 11 років. Вона час від часу гортає журнали мод: тепер навіть зовсім юні дівчатка орієнтуються в тому, що модно, а що не варто одягати. Тож гардероб ми поповнюємо з нею тільки вдвох.

Жінка з донькою вибирають у магазині "Антошка" у "Квадраті"на Лук"янівці яскравий дощовик на осінь (59 грн) та гумові чоботи у вишеньки (63 грн). На прохолоднішу погоду Потерпайки вже мають плетене пончо. Виріб на замовлення дівчинки зв"язала бабця.

— У вересні–жовтні пончо для дівчаток у нас користується великим попитом, — розповідає Алла Гарбуз, 38 років, продавщиця столичного ЦУМу. — Завезли їх наприкінці серпня. Уже тоді мами почали їх розкуповувати. Виглядають дівчата у такому одязі значно краще, ніж у спортивних курточках. Бо пончо підходить і під брючки, і під суконьки зі спідничками. Під шкільну форму також пасує.

— До нас нещодавно завезли пончо з капюшонами, — показує бавовняні речі Світлана Лелека, 30 років, продавщиця на дитячому ринку, що біля станції метро Дарниця. — Ціна — 75–110 гривень.

У магазині "Дитячий світ" на Дарниці бавовняні пончо з капюшонами, що виготовляють у Маріуполі на Донеччині, коштують 120 грн. Помаранчеві пончо оторочені салатовою смужкою.

Пальта коштують 270–336 грн

Чогось зовсім нового у верхньому одязі для хлопців не знайшлося. Майже в усіх крамницях продають темні болонієві та котонові курточки на синтепоні від 90 грн. Хоч "Юність" пропонує для хлопців пальта різних фасонів. На стелажі у фірмовому магазині швейної фабрики, що на вул. Фролівській, 3/34, висять чорні двобортні, з навісними петлями. Капюшони до них — з болоньї. Вони пристібаються за допомогою ґудзиків. Горловини однобортних моделей оздоблені плетивом — наче комір гольфа. Пальта коштують 270–336 грн. Розраховані на зріст 116–134 см.

— Новеньке цього року — необроблені шви на дівчачому одязі, — показує пальто червоного кольору консультант-продавець магазину. Рукава, низ та стики зшиті ззовні. — Така тканина не сиплеться.

Зверху донизу на червоному пальті пришито волан з основного матеріалу. Його край теж не оброблений. На грудях — трохи темніша квітка. Ззаду невеличкий розріз. Комірець —стійка. Вироби для дівчат розраховані на зріст 110–134 см. Ціни — 252–300 грн.

На зиму на столичних базарах для дівчат продають кольорові вовняні сукні з завищеною талією, підкресленою атласними пасками. Такого ж типу є сарафани. Однак з"явилися вони ще навесні. Коштують від 45 грн.

Киянин Анатолій Фетищін, 38 років, продає дитячий та підлітковий одяг на Дарниці понад п"ять років. За його словами, раніше дівчачі сукні на кожен день знайти було майже неможливо. Продавали тільки пишні, з синтетичних тканин.

— Мами такі купували на різні утрінніки та дні народження, а тепер можна купити щось і на кожен день, — вважає чоловік.

Продавці дитячого взуття кажуть, що шаленим попитом у хлопців 10–13 років користуються широкі кольорові шнурки. Часто купують різні: на праву ногу — блакитний, а на ліву — зелений. Старші вибирають яскравіші — помаранчеві, світло-салатові та яскраво-фіолетові. Один такий коштує 3–4 грн.

Колготки із синтетичною ниткою не тьмяніють

У магазині "Дочки і синочки" на вул. Попудренка, 7 у Києві до 31 жовтня триває акція на дитячі колготки та носочки.
— Кольорові, з веселими візерунками коштують чотири гривні, — показує колготи з песиками-далматинцями продавець магазину. — В акційних колготах є, щоправда, синтетична нитка, тож краще одягати їх дитині в садочку, щоб дорогою ніжка не впрівала.
На колінах такі колготи не витягуються, а прати їх щодня зручніше, вважає жінка — до ранку висохнуть. І колір не тьмяніє.
Бавовняні різнокольорові носочки від 12-го до 36-го розміру в магазині продають від 3 грн.

Зараз ви читаєте новину «На осінь для дівчат продають пончо з капюшонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі