вівторок, 29 травня 2007 15:38

На килимку із рисової соломки зручно загорати біля моря

У столичних супермаркетах та на ринках з"явилися пляжні килимки й парасольки. Багато виробів із рисової соломки.

На пляжі у столичному Гідропарку і в будній день багато відпочивальників. Більшість загоряє на домашніх покривалах, але дехто — на спеціальних килимках.

— Торік купила підстилку з переплетеної соломи за 20 гривень. На морській гальці лежати на ній було м"яко й зручно. А от на дачі — пісок. Він постійно проступає через дірочки, — каже худорлява блондинка Оксана Франтова, 22 роки. Вона натискає на килим ліктем, через переплетення зразу насипається пісок. — І тканина по краю повідривалася. Тому краї соломи дряпають тіло.

24-річна киянка Юлія — висока брюнетка спортивної статури — теж має килимок із рисової соломки. З одного боку він укритий фольгою.

— Користуюся ним тиждень. Лежати зручно, хіба що трохи слизько. Але пісок не пролазить. А найбільше мені подобається, що його видно з води — виблискує на сонці. Коли течія відносить мене трохи в сторону, я швидко знаходжу своє місце, — усміхається.

Килимок із ушитим пінопластом дуже об"ємний

У "Мегамаркеті" на столичній Петрівці біля входу викладені килимки для пляжу та пікніка. Покривало з рисової соломки коштує 15 грн, килимок із фольгою обійдеться у 19 грн. Вони легкі, важать як невелика книжка. Складаються у прямокутник. Зверху мають дві шлейки з тканини, за які їх можна носити, наче сумочку.

На іншому килимку в тканину вшитий пружний пінопласт. Він теж складається у "сумочку". Легкий, але дуже об"ємний — як велика коробка для взуття. Коштує 75 грн. Продавець відділу товарів для дому запевнив, що загоряти на цьому килимі буде зручно навіть на великих камінцях.

— На травневі свята я купив плед у "Великій Кишені" за 40 гривень. Він величенький — для пікніка в самий раз. Та на пляж не годиться. Плед акриловий і жахливо парить. Ще й волокна липнуть до вологого тіла, — обурюється киянин Максим Кошенков, 27 років.

Киянка Тетяна Оренко, 32 роки, на Куренівському ринку на пляж купила великий вафельний рушник — яскраво-жовтий із великою пальмою, у тон до купальника. Заплатила 50 грн.

— Сохне швидко, не парить і місця небагато займає. Тільки від нього на тілі залишаються вафельні квадратики.

Зараз ви читаєте новину «На килимку із рисової соломки зручно загорати біля моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі