середа, 12 вересня 2007 14:37

На камеру поміститься дві години відео

Автор: фото: Сергій БУРКОВСЬКИЙ
  Під час презентації цифрових відеокамер у Києві представник компанії ”Самсунґ” Олександр Клоченко розповідає журналістці Ліні Мохнач, як працює камера ”DX-10”. Прилад може записувати відео на флеш-пам’ять і DVD-диск
Під час презентації цифрових відеокамер у Києві представник компанії ”Самсунґ” Олександр Клоченко розповідає журналістці Ліні Мохнач, як працює камера ”DX-10”. Прилад може записувати відео на флеш-пам’ять і DVD-диск

Південнокорейська компанія "Самсунґ" представила в Києві нову серію цифрових відеокамер: МХ10, DX10 і НМХ10. Вони записують зображення на флеш-карту. Прилади такого типу вважаються добре захищеними від ударів. Краще, ніж ті, що пишуть на DVD чи вбудований жорсткий диск. Новинки швидко реагують на команди — записують відео за три секунди після ввімкнення.

Дві перші моделі мають карти пам"яті на 4 Гб — на неї вміщується дві години відеозапису. Камера "Самсунґ НМХ10" має карту на 8 Гб. Відзняте нею можна перекинути на комп"ютер через USB-кабель. DX10 записує або на флеш-карту, або на DVD. Відзняте можна переписати з флешки на диск прямо в камері, без підключення до комп"ютера.

За кілька тижнів до презентації українське представництво "Самсунґ" відправило на тестування камеру НМХ10 ведучому рубрики "Хай-тек" на телеканалі "Інтер" Ларіону Рєзніку. Він поділився своїми враженнями.

— Цією камерою знімати зручно, — каже Ларіон. — Вона компактна, вміщується на долоні, неважка. Коли знімаєш знизу, не треба вигинати руку: там є поворотна рукоятка. Камеру можна повернути на 135 градусів одним рухом.

Ще одна зручність — замість кришечки для об"єктива, яка часто губиться, є вбудована шторка. Вона відкривається кнопкою.

У компанії обіцяють, що камери скоро з"являться в магазинах. Найдешевша — МХ10 — коштує 1999 грн. Вона записує на флеш-карту в 4 Гб. Відеокамеру DX10, що пише на флешку й диск, продаватимуть за 2999 грн. Найдорожча модель — НМХ10 за 4499 грн — має функцію редагування відзнятого прямо у камері.

Зараз ви читаєте новину «На камеру поміститься дві години відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі