пʼятниця, 11 квітня 2008 17:36

На "Бебі Фешн-2008" показали нові колекції українських дизайнерів (ФОТО)

8–11 квітня в Міжнародному виставковому центрі Києва пройшла спеціалізована виставка дитячої моди "Бебі Фешн-2008". Чотири дні українські та зарубіжні виробники показували дитячий одяг, іграшки, коляски, меблі для дитячих кімнат та товари для вагітних.

Холом виставкового центру на плюшевій зебрі, що має колеса, їздить дівчинка. Вона роздає дітям сувеніри-брелоки.

— Натискаєш на стремена, й конячка сама їде. Певно, у середині заховано якийсь механізм, — пояснює наїзниця Оля Бажова, 13 років.

У павільйонах конструкторів "Лего", ляльок "Братс" та телевізійних приставок бавляться діти.

— Машенько, Юлю, побігли до сцени, там зараз дітки показуватимуть модний одяг, — говорить блакитноока блондинка дівчатам років 10, які граються ляльками "Братс". Діти кладуть іграшки в ліжечка й неохоче йдуть за матір"ю до подіуму.

Під час показу п"ять українських дизайнерів представили колекції на щодень та свята.

— Основна тема моєї колекції "Діти — квіти життя", — каже столичний дизайнер Сергій Колосов, 27 років.

Його вечірні сукні та сумочки прикрашені квітами — маками, тюльпанами та ромашками.

— Остання сукня нареченої символізує зародження нового життя, яке уособлює жінка, — пояснює дизайнер. — На це плаття пішло майже 10 метрів тканини — жакарду та тюлю. Щоб розшити поверхню квітами, використав 10 тисяч камінців.

У моделях львів"янки Оксани Караванської переважали мереживо й натуральні тканини. Найяскравішими роботами дизайнерки стали білі сукні, виплетені з тонкого пуху. Такий одяг, наче пошитий з гіпюру. На літо Караванська пропонує дівчатам змінити шкільні рюкзаки на яскраві сумочки у вигляді шкіряних пірамід, ягід, гарбузів та квітів.

— Я брала участь у колекції, яка називається "Бобкова і Караванська", — говорить Аня Каташова, 6 років. — Вважаю, що дівчата мають одягатися гарно, модно і класно. Раніше мій улюблений колір був рожевий, а тепер зелений, такий, як платічко, — дівча кружляє на місці. — Перед тим, як щось одіти, раджуся з батьками: якщо папі чи мамі щось не подобається — нізащо не одягну.

Столичний дизайнер Анжела Ангел, 40 років, показала одяг для хлопчиків. Це була єдина чоловіча колекція на виставці.

— Це одяг для хлопців 13–15 років у стилі "коледж". Вона називається "Весь світ у кишені". Присвячую її тим, хто перемагає в олімпіадах та інтелектуальних шоу. У таких юнаків буде весь світ у кишені, — переконана дизайнерка. — За хлопцями, які виходять на подіум, треба дивитися пильніше, ніж за дівчатами. Бо їм все одно, який вони мають вигляд. Можуть вийти і в перекручених штанях чи сорочці.

Кишені на хлопчачому одязі Анжела Ангел нашила несиметрично, у несподіваних місцях — на спині та рукавах сорочок, на попереках брюк.

Цьогоріч на "Бебі Фешн" приїхали 150 компаній із Англії, Білорусі, Німеччини, Греції, Італії, Польщі, Росії та Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «На "Бебі Фешн-2008" показали нові колекції українських дизайнерів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі