пʼятниця, 28 вересня 2007 18:42

Міланські модельєри не взяли худих манекенниць

Автор: фото: reuters/Stefano Rellandini
  На Тижні високої моди у Мілані торгова марка жіночого одягу великих розмірів ”Елена Міро” представила колекцію ”Весна-літо”. Цього року дизайнери переключилися з худеньких дівчат на пишнотілих
На Тижні високої моди у Мілані торгова марка жіночого одягу великих розмірів ”Елена Міро” представила колекцію ”Весна-літо”. Цього року дизайнери переключилися з худеньких дівчат на пишнотілих

З 22 по 28 вересня у Мілані відбувся Тиждень високої моди.

— На цьогорічному показі дизайнери, схоже, змовилися шокувати нас, — говорили глядачі. — Наче хотіли довести, що вони підтримують програму своїх британських колег "Ні — анорексії".

Майже всі міланські модельєри проігнорували худих манекенниць. Вони спробували ввести в моду інший ідеал краси. До початку показу всі моделі мали підтвердити медичною довідкою, що вони не хворіють на анорексію. Ця недуга з"являється у людей, що виснажують організм, коли намагаються зберегти струнку фігуру.

— Ми щасливі, — сказала модель Аґінесс Дейн, 21 рік, — що не потрібно сидіти на дієті вперше за багато років.

Перший день міланського тижня моди відкрився показом "Дольче і Ґаббана". Колекція створена у стилі хіпі. Дівчата дефілювали в яскравих перуках, червоних і помаранчевих колготках та в одязі з червоної шкіри.

Італійські модельєри продемонстрували вбрання з шифону, шовку та джинсової тканини. Вони кажуть, що натхнення черпали з уражень від рок-фестивалю у британському ґластонбері.

Наступним пройшов показ метра італійської моди Джорджіо Армані, 73 роки. Модельєр представив колекцію "Весна-літо 2008" у стилі Середземномор"я — яскраві кольори, вільні фасони й легкі матеріали. І широкі чоловічі брюки, і жіночі блузи пошиті з напівпрозорих тканин.

У Мілані колекції показали імениті будинки мод: "Прада", "Ґуччі", "Міссоні", "Каваллі", "Фенді" та "Версаче".

Захисники прав тварин засудили марку "Бербері" за використання в колекціях натурального хутра. Представники цього руху вийшли на подіум із плакатами "Ганьба Бербері".

У міланському фешн-шоу брала участь модель Наомі Кемпбелл, 37 років. Вона представила новинки майбутнього сезону — колекцію спідньої білизни.

Цьогорічний показ довів, що силует 50-х років не залишає модну арену. Було показано дуже багато спідниць "сонце-кльош". До них моделі одягали вузькі блузи з рукавами-ліхтариками та маленькими охайними комірцями з заокругленими краями.

Лимонні піджаки, леопардові малюнки, яскраво-червоні міні-сукні та страусячі спідниці в стилі традиційних нарядів африканських народів показав у своїй колекції італієць Роберто Каваллі.

Зараз ви читаєте новину «Міланські модельєри не взяли худих манекенниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі