понеділок, 24 грудня 2007 15:57

Магазини побутової техніки відкриті допізна

Перед Новим роком столичні мережі побутової техніки продовжили роботу до 22.00–23.00. Крамниці "Ельдорадо" працюють цілодобово. Більшість магазинів пропонують святкові ціни. На вивісках пишуть про знижки понад 30%. Та насправді покупцям дають не більше 10%.

Киянка Олена Петрівна, 50 років, перед Новим роком вирішила купити великий рідкокристалічний телевізор. У "МегаМаксі" на Петрівці жінка вже купувала пральну машину і має дисконтну картку. За покупкою приїхали з родиною — чоловіком та донькою. Вибрали 37-дюймовий "Шарп" за 8490 грн. Продавець розчарував киян: знижок на цей товар немає.

— На ціннику цього телевізора є акційна наклейка "Смішна ціна", — пояснює продавець "МегаМаксу" Дмитро. — Це означає, що на нього не поширюється жодна акційна знижка. Навіть п"ять відсотків за дисконтною карткою. За "Смішною ціною" продають старі моделі побутової техніки. Усі можливі знижки на них зроблено раніше.

У "МегаМаксі" діє ще одна акція. Покупцеві повертають 50 грн із кожних витрачених 500. Та вона не поширюється на мобільні телефони, товари, які вже позначені акційними знижками, й при купівлі техніки у кредит.

На покупці зекономили 91 гривню

У більшості київських магазинів покупець біля каси витягає картку і стирає захисну стрічку. Під нею написано, яку знижку він отримує.

У "Домотехніці" знижка діє на покупки від 200 грн. Під стрічкою пишуть зекономлену суму — від 10 до 1000 грн. А ще, кажуть у магазині, покупцеві може трапитися виграшний купон — тоді будь-яка покупка коштуватиме 1 грн.

Андрій Проценко, 40 років, за електром"ясорубкою "Тефаль" поїхав до "Домотехніки". За попередні покупки в цьому магазині чоловік мав бонуси на дисконтній картці й розраховував на знижку. Та продавчиня пояснила, що дисконтні картки мережі не діють уже декілька місяців, бо їх вважають застарілими. Чи будуть нові — невідомо.

— М"ясорубку купив зі знижкою 10 гривень, — каже Проценко. — Така сума була під стрічкою скретч-картки. А за дисконтною я розраховував зекономити 50 гривень.

Киянка Лідія Нероззнак, 65 років, купувала у "Техноярмарку" на Позняках три речі: мікрохвильову піч "Самсунґ", пилосос "Горєньє" й електрочайник "Браун". У передноворічній акції при покупці за готівку обіцяли знижку до 36%.

— Ми вибирали техніку разом з онуком Дмитром, — каже Лідія Терентіївна. — Коли розраховувалися на касі, принесли металевого барабана з картками. Діма довго вибирав, витяг карточку десь із глибини. Стер стрічку, там було вказано розмір знижки — 7 відсотків. Я думала, що дадуть ще дві такі картки, — каже Лідія Нероззнак. — Та продавець пояснила, що можна витягти лише одну картку незалежно від кількості товару. Пізніше Дмитро порахував, що на покупці зекономили 91 гривню.

50-річна Тетяна Ковалевська зі столиці хотіла купити мікрохвильову піч із грилем. Кошти на неї збирала декілька місяців. За тиждень до свята із сином Ярославом поїхали вибирати у "Фокстрот" на Петрівці.

— Мені треба була така, щоб поміщалася на кухонному столі, — каже жінка.

Ковалевські вибрали 20-літрову мікрохвильовку "Самсунґ" за 550 грн.

До Нового року у "Фокстроті" на всі товари діє 5-відсоткова знижка. Ще можна отримати додаткову — до 25%.

— Коли син стер захисний шар із картки біля каси, там було написано три. Із загальною знижкою вісім відсотків ми заплатили 506 гривень, — каже Тетяна Володимирівна.

На Троєщину жінка повезла мікрохвильовку тролейбусом. Доставка по Києву у "Фокстроті", як і в більшості інших мереж, безкоштовна. Та перед святами дуже багато замовлень.

— Ми купували в суботу увечері, — розповідає Ковалевська. — У відділі доставки сказали, що зможуть привезти не раніше понеділка. Треба було б комусь залишатися вдома й чекати. Мікрохвильова піч невелика, із сином змогли довезти її самі.

Зараз ви читаєте новину «Магазини побутової техніки відкриті допізна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі