вівторок, 30 червня 2009 18:38

Людмила Гудзевич декорує стіни морською галькою

Автор: фото: Валерія ВІКТЮК
  Людмила Гудзевич із Вінниці декорує кімнати морськими камінцями. Везе їх із Криму. Прикрашені галькою стіни легше мити
Людмила Гудзевич із Вінниці декорує кімнати морськими камінцями. Везе їх із Криму. Прикрашені галькою стіни легше мити

Людмила Гудзевич, 41 рік, викладає на природничо-географічному факультеті Вінницького педуніверситету. Щороку зі студентами їздить у село Піщане Бахчисарайського району в Криму. Там відпочивають і займаються дослідницькою діяльністю. У вільний час Людмила збирає морські камінці. Ними потім декорує стіни в своїй квартирі.

У квартирі Гудзевич камінці розміщені на одвірках приблизно у зріст людини. Хвилею спадають донизу по стіні до дверей кухні.

— Місця навколо вимикачів і розеток найбільше забруднюються. А тепер я просто протираю камінці вологою серветкою. Раджу всім ці неприємні зони оздобити чимось немарким і зручним для прибирання.

У сім"ї Гудзевичів двоє дорослих і троє дітей. Морську гальку збирали продовж трьох років.

— На роботу пішло три неповних мішки. Привозили з моря невеликими партіями, бо камінці важкі, — каже Людмила. — Спершу слід намалювати ескіз. Моя знайома дизайнерка ландшафту сказала, що найкраще камінці кріпити до стіни фінішною шпатлівкою. Я купила суху, розвела її до густоти сметани. Спочатку накидала на стіну, потім гальку втоплювала в неї. Якщо камінь великий, можна його просто намастити. Найкраще чергувати їх за кольором, розміром та формою.

Людмила Гудзевич дала шпатлівці підсохнути. Тоді зачистила рештки розчину наждачним папером. Витерла пил після шліфування та покрила акриловим лаком.

— Бажано, щоб камінці були світлими, тому що лак темнить, — вважає вона. — Клеїти слід рівненьким боком назовні. І щоб вони не надто випирали, були на одній вертикалі з основною стіною. Накладати камінці слід знизу. Інакше буде важко закінчувати роботу на стику підлоги.

Поверх хвилі з морської гальки на стіні коридору намальоване море. Решту зафарбовано в яскравий сонячно-жовтий колір.

В одній кімнаті декорований акваріум. Камінцями майстриня збирається оздобити глиняні горщики для квітів.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Гудзевич декорує стіни морською галькою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі