середа, 13 серпня 2008 17:59

Літній дитячий одяг продають на 70 відсотків дешевше

Автор: фото: Ольга ДОМАНСЬКА
  На трикотажному костюмі для сина Платона киянка Ольга зекономила 30 гривень. Комплект на виріст жінка підбирала під час літнього розпродажу в торговельному центрі Львова
На трикотажному костюмі для сина Платона киянка Ольга зекономила 30 гривень. Комплект на виріст жінка підбирала під час літнього розпродажу в торговельному центрі Львова

Останній місяць літа — сезон розпродажів. У столичних магазинах дитячого одягу знизили ціну на 70% переважно на одяг іноземного виробництва. У відділах продажу вітчизняних виробів запевняють: усі товари продають за ціною, утричі нижчою, ніж імпортні. Мовляв, вони не потребують знижок.

Найбільший асортимент товарів для малечі пропонують у торговельному центрі "Дитячий світ" неподалік столичного метро Дарниця. Недорогий дитячий одяг продають переважно в магазинах із гардеробом для дорослих.

Минулорічну колекцію для дітей віком 2–6 років торговельна марка "Села" уцінила на 70%. Можна вибрати яскраві трикотажні футболки за 34–46 грн. Бавовняні капрі коштують 39. Светри машинної в"язки з довгим рукавом можна придбати від 25 грн.

На третьому поверсі торговельного центру у відділі "Стрейдер" на дітей віком 5–14 років продають трикотажні светри-водолазки чорного, сірого та вишневого кольорів за 33–41 грн. Зі слів продавців, навесні такі коштували 74–78.

У відділі з дитячим взуттям магазину "Щодня" уцінили літні туфлі й босоніжки 31–34 розмірів для дівчат. Найдешевші китайські коштують 42 грн. Решту взуття продають за ціною від 120.

У фірмовому магазині "Чіко", що в арці неподалік "Дитячого світу", на 40–50% уцінили літні й осінні речі. Окрім спідничок, футболок та шортів, на дівчат віком 5–9 років, можна купити осінній плащ рожевого кольору довжиною до коліна за 79 грн.  Неподалік у магазині "Вінайс" для школярів початкових класів висять блузки для дівчат та сорочки для хлопців ціною 39.

— Я Юлечці купила на розпродажі комбінезон, — розповідає киянка Світлана Якудзева, 36 років. Жінка купує одяг для доньки в дитячому відділі столичного торгового центру "Україна". — Діти швидко ростуть, тож доводиться вибирати речі, довжину яких можна змінювати.

У літньому взутті ходитимуть до школи

Світлана ходить між стелажами з бавовняними й трикотажними дитячими сукнями із відкритою спиною. Зі знижкою 60–70% вони коштують від 36 грн. Довжина суконь фіксується на спині за допомоги шлейки-мотузки. Цей фасон вільного крою.

Комбінезони для дітей переважно шиють з рухомими лямками — їх довжину теж можна регулювати.

На думку матері, якщо дитина виросте, все одно зможе носити річ ще сезон. Багато одягу з малюнком — з різнокольоровими квітами. Переважну більшість моделей пошили із завищеною талією.

У відділі для хлопців матері здебільшого купують уцінені футболки — від 24 грн. Бавовняні, джинсові й вельветові шорти коштують 31.

— Таку футболку дитина витягає протягом серпня. Та й увесь вересень зможе носити: у Києві осінь тепла, — переконана киянка Наталія Берестейська, 39 років. — Олексійко й зимою одягатиме її на уроки фізкультури. А в холод як спідню білизну.

На думку жінки, одяг для хлопців 12 років для наступного сезону потрібно купувати на два розміри більший.

— У цьому віці хлопці швидко ростуть, — пояснює Берестейська. — Але я б не радила мамам брати взуття на виріст, навіть за низькою ціною. Ймовірність того, що воно буде якраз, маленька.

У дитячому відділі столичного магазину "Резьорвд" за 42 грн продають бавовняні піджаки для дівчат. Є широкий вибір шортів для хлопців ціною в 27 грн і футболок — від 21.

Продавці-консультанти відділу "Кіндертоп" столичного "Інтертопу" кажуть, що літнє дитяче взуття батьки все одно купують. Його ще взуватимуть до школи.

— У нас зараз "Навальні знижки", — говорить 22-річна Ірина, продавець-консультант магазину на просп. Перемоги, 23. — Від 100 гривень можете вибрати босоніжки. Спортивне взуття на 20–30 гривень дешевше.

У столичному магазині "Дочки й синочки" на вул. Попудренка, 7, розпродають шкарпетки за 3–5 грн. Поряд на розкладці можна вибрати дитячі кольорові капронові колготки — за 6.

За недорогим убранням їдуть на Троєщину

На столичному ринку "Троєщина" продають найдешевший дитячий одяг. Трикотажні футболки на хлопців та дівчат віком 2–14 років коштують 4–10 грн. Білі блузки з витисненими на комірці квітами віддають за 25. Вельветові штани коштують від 35 грн. Плетені трикотажні светри продають за 25–37.
— Краще купляти одяг не в наших реалізаторів, а в китайців і корейців, — запевняє 42-річна Марія. — Вони завжди роблять додаткову знижку.
Жінка запевняє, що якість товарів на базарі не гірша, ніж у магазинах.

Зараз ви читаєте новину «Літній дитячий одяг продають на 70 відсотків дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі