неділя, 29 липня 2007 16:27

Леґінси носять із міні-спідницями

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  На щорічному показі молодих дизайнерів одягу ”Погляд у майбутнє” у колекції киянки Олени Бабченко до трикотажних леґінсів моделі взували осінні чобітки. Демонструючи зимовий одяг, молодь комбінувала леґінси з вовняними пончо, шортами та довгими плетеними
На щорічному показі молодих дизайнерів одягу ”Погляд у майбутнє” у колекції киянки Олени Бабченко до трикотажних леґінсів моделі взували осінні чобітки. Демонструючи зимовий одяг, молодь комбінувала леґінси з вовняними пончо, шортами та довгими плетеними

"Мене завжди вважали химерною і друзі, й батьки, — розповідає Анна Мащенко, 24 роки, з Миколаєва. — Тому, коли я вирішила пошити собі білу шлюбну туніку й одягти її з білими мереживними леґінсами, це нікого навіть не здивувало".

Таку модель Мащенко побачила на сайті італійського одягу "Проновіас" (www.pronovias.com). Білі леґінси дівчина купила у місцевому магазині "Панчохи" за 87 грн. Низ туніки та леґінсів прикрасила стразами. На шию сплела прикрасу з тканини. Її теж оздобила камінцями.

— У такому одязі я почувалася зручно, увагу гостям приділяла, — розказує Мащенко. — І не хвилювалася, що зачеплю сукнею святковий пиріг чи не зможу танцювати.

У столичному магазині "Дженіфер", що в Променада-центрі на вул. Багговутівській, леґінси або лосіни продають по 62 грн.

— Частіше дівчата до них купують короткі джинсові спідниці або довгі трикотажні туніки і светри, — каже 22-річна Ельвіра Губіна, продавець-консультант магазину.

— До леґінсів, — вважає вона, — варто одягати одразу кілька речей, різних за фактурою. Майка на бретелях, трикотажна кофтинка та бавовняна сорочка — ідеальний варіант.

— Невисоким жінкам личить взуття на підборах, — коментує продавець, — бо візуально леґінси "скрадають" зріст.

Високим жінкам пасуватимуть балетки на тонкій гумовій підошві. До леґінсів, вважає  Губіна, треба вдягати багато аксесуарів. Різнокольорові штучні намиста — в декілька ярусів. Сумка має бути маленька на ланцюжку чи навпаки — об"ємна. Макіяж бажано робити скромним, бо сам одяг привертає до себе увагу.

— Але фігура для такого вбрання має бути майже ідеальною, — вважає Губіна. Бо такий відвертий силует не лише підкреслює всі принади, але й показує недоліки.

Мама й дочка купили собі однакові — зеленого кольору

— Навесні я купила собі міні-спідницю, — розповідає Анастасія Кісіна, 26 років, менеджер столичного рекламного агентства, — однак перед тим, як її вдягти, зрозуміла: спочатку треба загоріти.

Гортаючи модні журнали, Кісіна побачила, що дівчата на картинках одягають до міні-спідниць леґінси — прикривають білі ноги. Здивувалася, бо малинові, салатові та бузкові "дольчики" пам"ятає ще з дитинства як самостійний вид одягу.

Продавець столичного ЦУМу у відділі "панчохи" запевнила дівчину, що влітку всі дівчата носитимуть леґінси. Настя купила собі трикотажні червоного кольору.

— Ті гамаші дівчата майже всі розкупили, — каже 56-річна Марія Приймак, продавець столичного Житнього ринку. — Он у сусідки моєї, Ані, — показує на розкладку поряд, — купують кофти трикотажні, а до мене йдуть за тими штанами. Учора мама і дочка купили собі однакові — зеленого кольору. Сказали, що їдуть на море, а такі гамаші зручні у поїзді.

Леґінси на цій розкладці коштують 55 грн.

Реалізатор Ольга Петриненко, 37 років, на столичному "Даринку" продає чорні й білі мережені та гіпюрові леґінси по 120 грн.

— Другие расцветки мы не привозим принципиально, — каже жінка. — Они выглядят очень вульгарно.

На розкладці біля станції метро Дарниця леґінси одягнуті на пластмасові ноги манекенів — білі гіпюрові, чорні капронові та з кольоровим орнаментом. На трикотажні моделі знизу пришите мереживо. Коштують 15–45 грн.

— За сьогоднішній ранок у мене купили 8 пар лосін, — розказує Наталка Онопірець, 24 роки. — Усі — 90 ден чорного кольору. Наші жінки зовсім не звертають уваги, що стовпчик термометра зупинився на відмітці 40 градусів. Справді, краса вимагає жертв! А ще у нас, — показує пані Наталя, — з"явилися нові яскраві колготки. На вигляд схожі на рибальську сітку. Дівчата з острахом до них придивляються, не дуже такі купують.


Лосіни можна вдягати під діловий костюм


Донецька дизайнерка Наталія Глазкова на Тижні української моди у своїй колекції показала леґінси та шорти. Цього літа модні леґінси-сіточки з легкої та еластичної тканини зі спідницею, шортами або тунікою, вважає Наталя.

— В офісах жінки можуть одягти леґінси під діловий костюм, — каже дизайнерка. — Але їх колір має контрастувати.

Більш цупкі леґінси варто одягати до спортивного стилю, з кедами. Ажурні — з високими підборами. А взагалі їх можна носити з чим завгодно, окрім джинсів та брюк.

Зараз ви читаєте новину «Леґінси носять із міні-спідницями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі