пʼятниця, 07 грудня 2007 16:07

Куртки оздоблюють натуральним хутром

"Цієї зими дуті пухові куртки конкурують із натуральними дублянками, — вважає Олена Петрова, 42 роки, продавчиня столичного ринку "Петрівка". — У них тепло на морозі. Вони значно легші. Ну і, зрозуміло, дешевші".

У столичних магазинах та на ринках можна знайти моделі різної довжини й кольорів. Багато виробів мають натуральне хутро — зазвичай лисяче. Є пуховики як спортивного стилю, так і елегантні.

На столичному "Даринку", що біля метро Лісова, є відділ зимових курток російської марки "Саваж". Продавчиня-консультант — блакитноока блондинка — обробляє хутро та поверхню зимових курток пристроєм, схожим на маленький пилосос. Зі щіточки виходить гарячий пар. Жінка, наче праскою, гладить одяг на стенді у вертикальному положенні.

— Це утюг для хутряних виробів і курточок, — пояснює вона. — Ним можна прасувати все, крім шкіри.

Після пари виріб стає гладеньким, а хутро виблискує й сяє ще більше. Продавчиня хитро усміхається та запевняє, що такий прилад — єдиний в Україні. Їй його привезли на замовлення з-за кордону.

Найдешевші куртки на її розкладці коштують 555 грн. Це однотонні моделі до стегна, із двома кишенями. Довші куртки з натуральними хутряними пасмами обійдуться в 650–850 грн.

Найдорожчою на "Даринку" виявилася куртка-пальто коричневого кольору з орнаментом, вишиваним золотавими нитками та приклеєними прозорими камінцями завдовжки 1–1,5 см. Вона коштує 1125 грн.

27-річна киянка Анна Бахметова — струнка білявка модельної зовнішності. Вона слідкує за модою й одягається, як кажуть її подруги, "з голочки".

Кофта обов"язково має стирчати

— Коли ми познайомилися з майбутнім чоловіком Дімою, йому здалося, що я щойно вийшла від стиліста та перукаря одночасно. А я просто звикла так одягатися. Ніколи не дозволяю собі ні речей спортивного стилю, ні відсутності макіяжу на обличчі. Увесь мій гардероб приталений. І, що найбільше подобається Дімі, я навіть удома ношу не халати-футболки, а юбки з трикотажними кофтинами.

Узимку Бахметова зазвичай носить шубки, дублянки та пальто. Цієї зими Аня зауважила, що серед верхнього зимового одягу переважають пухові куртки. Більшість — яйцеподібні.

— Але ж вони повністю скрадають фігуру! — емоційно вигукує жінка. — Я не могла такого собі купити. Жінка в пуховику схожа на колобка — ні талії, ні стегон!

Однак у магазині "ґранд ґалері", що на Хрещатику, Бахметова знайшла і собі пуховик.

— За силуетом він нагадує пальто, — розповідає Анна. — Довжина — трохи вище коліна. Капюшон і кармани обшиті хутром. Поверхня — коричнева болонья, але не блискуча, а матова.

Такий пуховик коштує 2750 грн. Анна носить його з чоботами-панчохами на шпильці та спідницями.

— Нещодавно бігав по базару парикмахер із телепрограми "Шанс", — говорить Вікторія Кизякова, 37 років, продавчиня "Даринку". — Одягали дівчинку для зйомок. Шукали зимову пухову куртку-аляску, довжиною трохи нижче ребер. Добре, якщо вся зима буде такою, як зараз, — із плюсовою температурою, але ж якщо вдарить мороз — дівча все собі попростуджує в короткій куртці!

На розкладці Вікторії куртки різної довжини та кольорів. Ціни — 450–950 грн. Наповнювачі — 90% пух, 10% — перо.

Продавець столичного магазину "Дженіфер" Ольга запевняє, що багатошаровість у одязі — хіт сезону. До коротких яйцеподібних курток дівчата купують довгі трикотажні кофти та вузькі джинси.

— Кофта обов"язково має стирчати знизу, — запевняє дівчина. — Має досить безглуздий вигляд, але саме такий ансамбль підбирають найчастіше.

Куртки у "Дженіфер" коштують 180–320 грн.

Після прання пуховику дають стекти

— Пухові куртки можна прати у стіральній машинці, — каже продавець "Даринку" Вікторія Кизякова. Краще брати не порошок, а рідкий "Перволь". Температура води бажано щоб була не вище 30 градусів.
Свою куртку жінка пере в режимі "два полоскання", без віджимання.
— Даю їй стекти у горизонтальному положенні, а вже потім сушу на плечиках. Якщо зразу повісити, пух внутрі нерівномірно розприділиться.

Зараз ви читаєте новину «Куртки оздоблюють натуральним хутром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі