середа, 16 січня 2008 15:20

Короткі пальта з рукавом три чверті стають модними

  На Українському тижні моди восени минулого року столична дизайнерка Вікторія Гресь показала у своїй колекції пальто з рукавом довжиною вище ліктя. До такого личитимуть високі шкіряні рукавички
На Українському тижні моди восени минулого року столична дизайнерка Вікторія Гресь показала у своїй колекції пальто з рукавом довжиною вище ліктя. До такого личитимуть високі шкіряні рукавички

"Довжина зимового пальта цього сезону має майже "зливатися" зі взуттям. Але довгі пальта нині не модно носити, — переконана столична дизайнерка Світлана Бевза, 25 років. — Тож до зимового треба взувати високі чоботи на кшталт ботфортів.   Підбори на такому обов"язково мають бути високими. Танкетка не буде модною ні взимку, ні навесні".

Комірець на пальті має бути великим, об"ємним, широким, навіть падати на груди — вважає дизайнерка. Жінка сама вибиратиме, чи викладати комір зверху, чи підстібати його всередину, за допомогою заклепок.

Попри коротку довжину, поділ може мати неправильний крій.

— Наприклад, ззаду пальто може бути довшим, а спереду — коротшим, майже міні, — веде далі Бевза. — У класичному покрої робиться акцент на талії. Якщо пальто не приталене, то носять фасон "дзвіночком". Дуже широке  шиють з рукавами-прорізами.

Нині модними вважаються пальта зі шкіри крокодила.

— Зверніть увагу на стьогані пальта, — говорить Світлана. — Пояс треба підбирати інший за фактурою, ніж сам виріб. До хутряного — шкіряний. До твідового — велюровий із вишивкою.

До хутряного пальта пасуватиме шкіряний пояс

До короткого пальта легше підібрати сумку, ніж до довгого. Вона може бути і спортивною, і класичною.

— Маємо зовсім короткі пальта — довжиною до стегна, є до коліна та довгі  класичного крою. Короткі пальта приміряють молодші жінки, — розповідає продавчиня столичного ЦУМу Людмила Шинкарук, 46 років. — Вони мають широкий рукав — три чверті. До такого одягають рукавички до ліктя. Гольф чи кофтинка "при тілі" також підійдуть до такої моделі. Бо, скажімо, піджак з досить грубим рукавом втиснути в рукавиці неможливо.

Більшість коротких пальт шиють без паска, тож жінки у віці вважають, що їм такий крій не пасуватиме. Вони хочуть підкреслити лінію талії.

— Хоча, — продовжує Шинкарук, — вдало підібране коротке пальто з брюками чи спідницею з високою талією та каблуки, навпаки, роблять жінку підтягнутою.

Короткі пальта на зиму та весну 2008 року під час Українського тижня моди показали Вікторія Гресь, Анна Бублик та ТМ "Силует". Майже всі моделі мають крій "дзвіночком". Рукав донизу розширений.

— Мода на короткі пальта закономірна, — вважає столична дизайнерка Ольга Різванюк, 31 рік. — Бо нині носять спідниці та брюки з високою талією. Такі потребують ще однієї горизонтальної лінії на талії. Однак більшість магазинів продають довгі класичні вироби і пальта довжиною майже до коліна. Та на весну з"явиться більше коротеньких виробів.

У столичному ТЦ "Променада" в магазині "Тейлі Вейлі" пальто довжиною до стегна червоного кольору коштує 690 грн. У "Нексті" за 1369 грн продають картаті чорно-білі вироби. Знизу — розширені. У стоковому магазині "Дольче Донна", що біля станції метро Шулявська, короткі зимові пальта класичного крою коштують від 299 грн.

Пошити пальто у майстрині коштує 450 гривень

"Оббігала всі київські базари і магазини! Шукала зимове пальто з вузькими рукавами, щоб одягти на них високі рукавички. Нічого не знайшла". З такими словами прибігла до мене клієнтка Марта, — розповідає столична швачка Ірина Михайлів, 42 роки.
Жінка шиє одяг удома. Клієнти її знаходять через знайомих.
— Абсолютно жіноча логіка, — сміється Ірина Василівна, — спочатку знайти рукавички, а вже потім шукати до них пальто. Насправді й я намучилася з тим пальто.
Жінки вибрали тканину — твід.
— Марта захотіла, щоб пальто було пошите під груди, а від них звисало "дзвіночком", довжиною до стегна. Якби тканина була тонша, то шити було б нескладно. А так довелося робити рукав до ліктя без підкладки. Думаю, що зимові пальта зі звуженими рукавами можуть продаватися у дорогих магазинах. Бо з ними багато мороки, — вважає Ірина.
За роботу майстрині Марта заплатила 450 грн.

Зараз ви читаєте новину «Короткі пальта з рукавом три чверті стають модними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі