неділя, 22 квітня 2007 16:14

"Колорекс" захищатиме дерев"яну поверхню шість років

У будівельних крамницях з"явився в продажу водяно-дисперсійний засіб "Колорекс Аква" естонської фірми "Віваколор" (дочірнього підприємства "Тікуріла"). Його використовують, щоб захистити дерев"яні вироби від плісняви та гниття. Покрите ним дерево не тьмяніє від сонячного проміння.

"Колорекс" напівпрозорий. Його наносять так само, як фарбу, — малярськими щітками в одному напрямку. Та на відміну від фарби, розчин не розтікається, рівно лягає на поверхню. Перед нанесенням фахівці рекомендують зачистити поверхню металевою щіткою та знежирити лужним чи аміачним розчином.

Коли за одну-дві години покриття висохне, бажано нанести другий шар.

— "Колорекс Аква" довго зберігатиме дерев"яну поверхню, — розповідає технолог фірми "Євроколор" Василь Бариловський, 45 років. — Повторно такий засіб треба нанести через п"ять-шість років.

У відділі фарб будівельного гіпермаркету "Епіцентр" 900-грамова банка "Колорекс Аква" коштує 42 грн. Її вистачає, щоб двічі покрити 8 кв. м поверхні. Для відтінку продавці за 2–3 гривні можуть додати в засіб спеціальну мастику певного кольору.

Зараз ви читаєте новину «"Колорекс" захищатиме дерев"яну поверхню шість років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі