неділя, 25 березня 2007 16:46

Камуфляж купують на риболовлю і на город

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Анжела, менеджер столичного магазину ”Полігон”, показує сорочку за 60 гривень, зроблену під одяг американського в’язня
Анжела, менеджер столичного магазину ”Полігон”, показує сорочку за 60 гривень, зроблену під одяг американського в’язня

"Справжній рибалка зловить рибу й голяка, — каже 46-річний киянин Ігор Пінчук. Він рибалить у затоці поряд із Московським мостом на Дніпрі, біля островів Козачий та Жуків. — Як на мене, досить мати кирзові чоботи, камуфляж, жилетку й сумку для прикорму. Хоча найгірше — це забути головний убір. Гарний капелюх має прикривати очі від сонця й бути темного захисного кольору. Адже білий побачить риба", — пояснює рибалка.

Ігор ловить із берега. Тому зверху на чоботи вдягає камуфляжні штани. Для риболовлі без човна на островах радить взувати високі чоботи-заброди. У таких можна простояти у воді понад три години. У холодну пору разом із забродами чоловік одягає термобілизну. Та, за його словами, більшість знайомих не витрачають грошей на спеціальний одяг. Переважно беруть камуфляж. У такому одязі можна і на риболовлю, і на город.

Камуфляжні костюми українського виробництва можна знайти в столичному магазині "Мисливець" у Нестеровському провулку, 7/29. Штани й куртка — від 50 грн за комплект. У "Воєнторзі" на проспекті Перемоги захисний костюм коштує 185 грн.  Тільняшки можна купити за 70 гривень. Дитячі тільняшки від 26-го розміру продають за 27 грн. Камуфляжні шапки — від 60 грн, кепки — 28 грн. За куртку-дощовик доведеться віддати 135 грн.

У чоботах-забродах можна простояти у воді понад три години

Німецький камуфляж продають у крамниці "Рекрутъ" на Андріївському узвозі, 2в. За 360 грн можна придбати штани й куртку. А водонепроникні  штани на підтяжках із курткою в магазині "Дом рибака" на вул. Борщагівській, 210 коштують 1,7 тис. грн.

На початку квітня в столичні крамниці для рибалок обіцяють завезти новинки. На весняний сезон продавці радять спробувати поляризаційні окуляри.

— У них видно на глибину до півтора метра, — розповідає Юрій, консультант із "Дому рибака". — Коштують 50–75 гривень. Скло відбиває сонячні блиски, тому такі окуляри беруть і автомобілісти.

До магазину "Мисливець" завезли водонепроникні пояси з кишенями для прикорму. Вони легкі й кріпляться зручніше, ніж сумка, яку потрібно тримати на шиї. Коштують 28 грн.

На Солом"янці продають тюремні сорочки

— Ці сорочки стилізовані під одяг американських в"язнів, — каже 19-річний Віктор, консультант магазину "Полігон" на вул. Антонова 2/32, у Солом"янському районі Києва. — Натуральна бавовна. Дуже зручні. Я в такій удома сплю.
Сорочка синього кольру з написом "STATE PRISON" (в"зниця штату) коштує 60 грн. Такі часто купують на подарунки.
— Памятаю, знайомий їздив у такій сорочці на курорт до Болгарії, — згадує Анжела, менеджер магазину. — Люди на нього так оглядалися!
За 60 грн у крамниці можна купити нашийну хустинку для пілотів: на світлому шовковому полотні віддрукована карта Європи. Є нашийні хустки-"арафатки" та військові хустки сучасних армій Німеччини, Голландії, Італії.
Із практичніших речей можна придбати весняні куртки виробництва США та Голландії. Коштують від 240 грн. Ціна комплекту камуфляжу — від 200 грн.
— На риболовлю в нас брали "сухарні" сумки, в яких солдати зберігають сухпайок, — каже Віктор. — Коштують такі 65 грн. Американські пошиті з водонепроникного матеріалу — кардури. Наші — брезентові або шкіряні.

Зараз ви читаєте новину «Камуфляж купують на риболовлю і на город». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі