неділя, 26 серпня 2007 14:43

Гнучка світлова панель світиться й мигає

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Наталя Зікрач  зі столичної фірми ”Доновон ґруп” показує гнучкі світлові панелі ”Сілайт” на виставці ”Промислове освітлення-2007” у Києві
Наталя Зікрач зі столичної фірми ”Доновон ґруп” показує гнучкі світлові панелі ”Сілайт” на виставці ”Промислове освітлення-2007” у Києві

Пластикові панелі, що світяться, почала випускати американська компанія "Сілайт". Вони схожі на лист білого пластику завтовшки 1,5 мм. В Україні новинку продає столична фірма "Доновон ґруп".

До пластику додають люмінофор — матеріал, який випромінює світло. Пластикові панелі стійкі до ударів. У США цим покривають стіни й підлогу. В Україні використовують переважно для реклами. На панель наклеюють плівку з прозорим друком.

— Пластикові панелі гнуться, ними можна покривати різні вигини, колони й арки, — каже заступник директора фірми Наталія Зікрач, 38 років. — Цю властивість використовують дизайнери інтер"єрів. Наприклад, покривають світловим пластиком барні стійки.

До електромережі світлову панель підключають через інвертор — блок живлення. Вона може світитися постійно або мигтіти — залежно від запрограмованого на інверторі.

Світлова панель завбільшки як лист друкарського паперу коштує $70,6, блок живлення до нього — $50. Лист завбільшки 0,9x1,8 м — $2,22 тис. На потужний інвертор треба ще $429.

Зараз ви читаєте новину «Гнучка світлова панель світиться й мигає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі